Büki Birkózó Club

2007-ben kiváltunk a BTK-ból és önállóak Clubként működünk. Szükség volt a külön válásra, mivel a távlati céljainkat csak így tudtuk elérni és megvalósítani. Az elmúlt éveink sikerekben nagyon gazdagon zárultak. Minden évben volt, országos bajnokunk, valamikor kettő, három is. Azt mondhatjuk, 2010 szinte az eddigi legsikeresebb év volt.
Kadett korú versenyzőnk ismét kiharcolta a válogatottságot és megjárta Boszniát az Ifjúsági Európa bajnokság keretein belül. Ráadásul még a kisebb sérülései ellenére, hozott 2 szépen csillogó érmet az országos bajnokságokról is. Mindkét fogásnemben megcsillogtatta gyorsan fejlődő tudását.
Legjobb diákunk a szabadfogású diákolimpia döntő megnyerése után, még begyűjtött egy bronzérmet a kötöttfogású országos bajnokságról is.

Büki Testedzők Köre

Büki Testedzők Köre
Székhely: 9737 Bük, Eötvös u. 7.
e-mail: btk@buk.hu
Alapítás éve: 1920
Galamb Orsolya a Büki Testedzők Köre elnöke.

Általános bemutatás:
Az egyesület alapítása 1920-ban történt Büki Testedzők Kulturális Egyesülete néven. A megalakulás óta eltelt közel 100 esztendő alatt többször volt névváltozás. Jelenleg az egyesület Büki Testedzők Köre néven van bejegyezve. Az alapítást követően hosszú éveken keresztül csak a labdarúgó szakosztállyal működött. Az elmúlt években, évtizedekben településünkön asztalitenisz, atlétika, birkózó, céllövészet, kerékpár, kézilabda, kosárlabda, röplabda, sakk, sí, súlyemelés, teke, torna, úszó szakosztály is végzett tevékenységet. Egyesületünk jelenleg öt aktív szakosztállyal működik - asztalitenisz, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, sakk. Az asztalitenisz szakosztály 1949-ben alakult, majd kisebb, nagyobb sikereket követően a harmadik nagy korszak 1994-ben kezdődött és napjainkban is tart. Legnagyobb sikereit a 2007-2009. között megrendezett extraligás bajnokságban érte el, amikor is a csapat mindkét alkalommal a dobogó 3. fokára állhatott. A kézilabda szakosztály 1994-ben alakult meg. Az ezt megelőző időszakban inkább az iskolai sport keretein belül szerepeltek. Eddigi legjobb szereplésüket a 2007/2008-as bajnokságban érték el, ahol az NB.II-es bajnokságban a dobogó 2. fokára állhattak fel. A kosárlabda szakosztály 1997-ben alakult, mely inkább a sportág népszerűsítése céljából jött létre. A labdarúgó szakosztály 1920-ban alakult, az eltelt kilenc évtized során váltakozó sikerekkel szerepeltek a különböző bajnoki osztályokban. A bajnoki verseny során 2002/2003-as bajnoki évben érte el eddigi legnagyobb eredményét, amikor az NB.I/B. bajnokság 3. helyén végzett, majdnem jogot szerezve az NB. I-ben való indulásra. A település szellemi sportjaként indulva 1953-ban szerveződött szakosztállyá a sakkszakosztály. Különféle szpartakiádokon, továbbá a megyei bajnokságokban szerepelnek.

Golf Club

A klub Európa szívében, a közkedvelt Nyugat-Magyarország-i üdülőhelyen, Bükfürdőn található. Festői szépségű környezetben sokrétű golf, wellness, fitness és más szabadidős szolgáltatásokkal várja mindazokat, akik számára fontos a kellemes kikapcsolódás és felüdülés. Golfkurzusaik a kezdők részére is alkalmasak arra, hogy megismerkedjenek a világ egyik legnépszerűbb játékával, de egyúttal azzal az életformával is, amit egy klub nyújt tagjai és vendégei számára.

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 04.24.
Holnap 04.25.
H.Után 04.26.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentése
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on