Sport Bükön

Az önkormányzat sporttal kapcsolatos alapelveinek meghatározásához elsőként szükséges a helyi önkormányzatok sportra vonatkozó feladatait rögzíteni. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény tartalmazza a települési önkormányzatok sport tevékenységének ellátására vonatkozó feladatát, hatáskörét.

A sporttevékenységet közvetlenül érintő jogszabály a 2004. évi I. törvény (Sporttörvény) mely tételesen felsorolja a települési és megyei önkormányzatok sporttal kapcsolatos feladatait.

A városi sportkoncepció első alapelve az óvodai testnevelés feltételrendszerének és a megvalósításhoz szükséges szakmai erőforrásoknak a fejlesztése.

A második alapelv az általános iskolai testnevelés minőségi fejlesztése, a diáksport szervezettebbé tétele és a térségi diáksport versenyrendszer fejlesztése.

Harmadik alapelv az egyre nagyobb igénnyel jelentkező gyógytestnevelési rendszer kialakítása, esélyegyenlőség biztosítása.

Negyedik alapelv jelentőséggel bíró minőségi él- és versenysport fejlesztése.

Ötödik alapelv a szabadidősport irányításának, feltételrendszerének és szervezeti felépítésének megszervezése.

Hatodik alapelv a város tulajdonában lévő sportlétesítményeknek, a mai gazdasági élet igényeinek megfelelő hasznosításának, fejlesztésének megvalósítása. A létesítmények funkciójának megtartása mellett szükséges az üzemeltetéshez és fejlesztéshez az önkormányzati támogatás megtartása és a pályázati források mind szélesebb kihasználása mellett.

Hetedik alapelv Bük város sportéletének finanszírozásához szükséges gazdasági alapok megteremtése oly módon, hogy a finanszírozás megteremtse a sportélet hosszú távú fenntartását és fejlesztését.

 

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 01.24.
Holnap 01.25.
H.Után 01.26.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentése
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on