Polgármesteri köszöntő

Tisztelettel köszöntöm az Alpokalja fürdő- és sportvárosában!
 

A 3400 lakosú Bük a Nyugat-Dunántúlon az Alpokalja és a Kisalföld találkozásánál található fürdőváros Szombathely, Sopron, Sárvár és Kőszeg közelében, az osztrák határ mentén.

A fürdőváros
Bük nevét az 1962-ben megnyílt gyógyfürdője tette ismertté, mely a híres magyar gyógy- és termálfürdők között is kiemelkedő adottságokkal rendelkezik, és évi 800 ezer fős vendéglétszámával a Büki Gyógyfürdő a harmadik leglátogatottabb. Az elmúlt 50 év bebizonyította: a felbecsülhetetlen értékű, gyógyító energiával rendelkező hévízkincs Európában az egyik legjobb, fürdő- és ivókúraként egyaránt alkalmazható.
A kellemes pihenést a különleges szubalpin klíma, a gondozott település látványa, a magánszállásoktól a kempingeken és a panziókon át a szállodákig terjedő minőségi szálláskínálat, valamint a minden évszakban tartalmas kikapcsolódást jelentő rendezvények teszik teljessé.

A legnagyobb rendezvényeink
Büki Nyár
Gyógy- bornapok

A sportváros
A település sportélete fejlett, asztalitenisz, birkózás, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és sakk működik szakosztályi keretekben.
A világhírű magyar sport további öregbítését több elismerés is bizonyítja:
Nemzet Sportvárosa (1996)
Nemzet Birkózó Városa (2011)

A város állandó nemzetközi szintű sporteseményei:
Bükfürdő Rallye (OB I-es futam),
Bükfürdő Vívókupa (gyermek párbajtőr országos bajnokság).

A kitűnő infrastruktúrának (sportpálya, sportcsarnok), adottságoknak nem csak a turisták, hanem sokféle sportág képviselői keresik fel rekreációs céllal a várost.
Rendszeres edzőtáborozó vendégeink:
Női tőr válogatott
Férfi kosárlabda válogatott

Az Alpokalja fürdő- és sportvárosa valamennyi polgára nevében tisztelettel köszönti és szeretettel várja:

Dr. Németh Sándor
 polgármester

 Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 04.24.
Holnap 04.25.
H.Után 04.26.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentése
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on