Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Testvérkapcsolati megállapodást írt alá a büki és a finn kangasniemi-i gyülekezet

Pünkösd vasárnapján került sor a Büki Evangélikus Egyházközség és a finnországi Kangasniemi gyülekezete közötti testvérgyülekezeti megállapodás aláírására. A két gyülekezet között már 2008 óta erősödik a kapcsolat, azóta több alkalommal került sor ismerkedő látogatásokra.

A Matti Tolvanen, a kangasniemi-i gyülekezet igazgatólelkésze és Simon Réka büki lelkész által aláírt dokumentum egyrészt megerősítette ezt a kapcsolatot, ugyanakkor szorosabbra fűzte a vasi és a finn Mikkeli egyházmegyék testvérkapcsolatát is, illetve hozzájárul a gyülekezeti szinten zajló magyar-finn együttműködéshez.

A Kangasniemi-i gyülekezet ezen a napon ünnepelte temploma építésének 200. évfordulóját. Az ünnepen a kőszegi gyülekezet küldöttsége is részt vett, és a Vasi Egyházmegye részéről Baranyay Csaba espereshelyettes, kőszegi lelkész köszöntötte finn testvéreinket.

A büki és kőszegi csoportokat - összese 24 gyülekezeti tagot - nagy vendégszeretettel fogadták Mikkeliben és Kangasniemiben. Módunkban állt ismerkedni a finn egyház életével, a hatalmas evangélikus gyülekezetekkel, ugyanakkor bemutathattuk a nyugat-dunántúli kicsi evangélikus közösségek életét is.

Külön örömünkre szolgál, hogy pünkösd ünnepén írhattuk alá, tehettük hivatalossá a szándékunkat, hogy a nagy távolság ellenére testvérszívvel gondolunk egymásra, imádkozunk egymásért az istentiszteleteken, és folytatjuk az egymással való ismerkedést. Isten Szentlelkének segítségét és áldását kérjük a testvérkapcsolatra.

Szerző: Simon Réka

Az  EVANGELIKUS.HU alapján

Vissza a kategória oldalra

» Evangélikus gyülekezeti élet a járvány jelenlegi szakaszában | 2021. 02. 21.

» A zarándokút jegyében telt | 2020. 06. 20.

» A büki és szakonyi evangélikus gyülekezetek „kincsei” | 2018. 09. 18.

» Lakatfalat avattak az evangélikus gyülekezeti háznál | 2018. 07. 27.

» ,,HITÜNKET KÍSÉRŐ TÁRGYAK” | 2017. 09. 12.

» 2018-as SZÉLRÓZSA Evangélikus Ifjúsági Találkozó | 2017. 07. 26.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés