Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Püspöki látogatás, a templom környezetének megáldása

2017. május 1. Római Szent Kelemen Plébániatemplom megújult környezetének felszentelése.

 

Jász László Plébános Úr a hívőket, a város lakosait, a környező települések híveit, papjait templomunk környezetének felszentelésére hívta. Dr. Veres András Győr Egyházmegye Püspöke celebrálta a délelőtti 10 órai szentmisét. Szép számmal vettek részt meghívott vendégek, ministránsok, hívők ezen a szentmisén. Bük Város Polgármestere, Dr. Németh Sándor és a Képviselő-testület tagjai, az Evangélikus gyülekezet lelkésze is jelen volt, tiszteletüket tették.

Csóka Gábor, az Egyházközség Tanácsadó testületének elnöke köszöntötte Püspök Urat. „Örülünk, annak, hogy Püspök Atyával együtt adhatunk hálát a Jóistennek az elmúlt év sikeres beruházásáért. Templomunk környezetének megújítását, a falak vizesedésének megállítását szükségesnek tartottuk. Erre készültek tervek és néhány sikertelen pályázat követte… Tavaly az Önkormányzattal közösen született egy megállapodás a templom környezetének megújításáról a terveknek megfelelően. A kivitelezés költségeit az egyházközség és az Önkormányzat egyharmad-kétharmad arányban megosztotta. Külön köszönet ezért Dr. Német Sándor Polgármester Úrnak, a Képviselő-testület tagjainak, akik támogatták a megvalósulást, és biztosították az anyagiakat. Bízunk benne, hogy a tervezett utak kiépítése és a parkosítás munkálatai folytatódnak.” Plébános Úr is üdvözölte Püspök Urat, a jelenlévőket, és megköszönte a kivitelező munkáját. A templom körül a kivitelező munkákat és a Plébániai garázs építését, valamint a Plébánia bejárati részének felújítását a Szkendo Kft. végezte.

Megyéspüspök Úr szentbeszédét az evangéliumi szakaszhoz fűzte (Jn 6,2-29): Jézus tudta mi lakik az emberben: „Nem azért kerestetek, mert csodajelet láttatok, hanem mert ettetek a kenyérből és jóllaktatok.” A jólétben az ember elfelejti Istenét, elfelejtik kihez is tartoznak, feladják értékrendjüket. A történelem, az elmúlt rendszerek is bizonyították ezt. Legyünk mindig hálásak Istennek, hogy van mindenünk, de ne feledkezzünk el másokról sem. Keressük az Istennel való kapcsolatot… Mindegyikünkben nemcsak a földi dolgok utáni vágy van meg, hanem lelkünkben ott van az Isten utáni vágy is.

Váci Mihály: Valami nincs sehol c. versében is erre utal:

Süvítnek napjaink, a forró sortüzek, 
      – valamit mindennap elmulasztunk. 
Robotolunk lélekszakadva, jóttevőn, 
      – s valamit minden tettben elmulasztunk…

Jézus az örök élet kenyerét adja nekünk, minden szentmisében Vele találkozhatunk. Az Őutána való vágyódás töltse el szívünket, másokat is segítsünk a Vele való találkozásra - az örömnek, a szeretetnek, a hálának közössége legyen ez!

A szentmisét követően a megújult templom előtti téren Püspök Úr megáldotta a templom környezetét, a jelenlévőket. Ezt követően pedig a Plébánia kertjében lévő épület megáldására került sor, majd a meghívott vendégek Püspök Atyával együtt közös ebéden vettek részt.                                                                   

 

Szerző: Pócza M. Gabriella

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Evangélikus gyülekezeti élet a járvány jelenlegi szakaszában | 2021. 02. 21.

» A zarándokút jegyében telt | 2020. 06. 20.

» A büki és szakonyi evangélikus gyülekezetek „kincsei” | 2018. 09. 18.

» Lakatfalat avattak az evangélikus gyülekezeti háznál | 2018. 07. 27.

» ,,HITÜNKET KÍSÉRŐ TÁRGYAK” | 2017. 09. 12.

» 2018-as SZÉLRÓZSA Evangélikus Ifjúsági Találkozó | 2017. 07. 26.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés