Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Bérmálás Bükön a Szent Kelemen templomban

2015. június 7. Úrnapja - Bérmálás Bükön a Szent Kelemen templomban

 

Ezen a napon 18 fiatal (Bük, Bő, Sajtoskál, Peresznye) részesült a bérmálás szentségében. Dr. Pápai Lajos Győr Egyházmegye Püspöke szolgáltatta ki a nagykorúság szentségét a fiataloknak. Csóka Gábor, az Egyházközség világi elnöke köszöntötte Püspök Urat. Püspök Atya a beszédében hangsúlyozta: „Isten a maga irgalmasságában elküldte egyszülött Fiát. Apostolait lenyűgözte Jézus Krisztus alakja. Az apostolok mindenüket ott hagyva követték Őt. Tanítása erővel hatott. Ember így még nem beszélt!  Jézust keresztre feszítették, majd harmadnapra feltámadt. Megjelent apostolainak, küldi őket szerte a világra. Az apostolok küldetése: tanúskodni Jézus Krisztus feltámadásáról. Ő ma is jelen van Egyházában. Ma is tanúskodnunk kell róla. Apor Vilmos vértanú püspök is életét adta Jézus Krisztusért. Egyetemista lány társai hitét látva csatlakozik a hittanos csoporthoz, otthon szüleitől semmit sem hallott Jézusról. Miért nem beszélt nekem senki Róla?? Társai – ők tanúskodtak, ők voltak számára a tanúk. Titeket is a tanúk, szüleitek, nagyszüleitek, hitoktatótok, lelkipásztorotok,... elvezettek Krisztushoz, most megkapjátok a Szentlelket, és az Egyház teljes jogú tagjaiként, most nektek kell tanúságot tenni Jézus Krisztusról az emberek között. Mindegyikőtöknek ez lesz a hivatása, feladata. A hivatását mindenkinek fel kell ismerni, és aszerint kell élnie!

Egy könyv címe: Isten ügye manapság elavult? Provokáló kérdés! De Ti megerősítve a Szentlélektől, a Ti tanúságotok legyen a válasz erre a provokáló kérdésre!” PG

 

 

Szerző: PG

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Evangélikus gyülekezeti élet a járvány jelenlegi szakaszában | 2021. 02. 21.

» A zarándokút jegyében telt | 2020. 06. 20.

» A büki és szakonyi evangélikus gyülekezetek „kincsei” | 2018. 09. 18.

» Lakatfalat avattak az evangélikus gyülekezeti háznál | 2018. 07. 27.

» ,,HITÜNKET KÍSÉRŐ TÁRGYAK” | 2017. 09. 12.

» 2018-as SZÉLRÓZSA Evangélikus Ifjúsági Találkozó | 2017. 07. 26.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés