Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

VASÁRNAPI ZÁRVA TARTÁS

A turisztikailag frekventált hely legyen kivétel

 

A szállodások szerint nagy veszteség éri a magyar turizmust az üzletek vasárnapi zárva tartásának bevezetésével. Az MSZÉSZ azt javasolja, hogy a turisztikailag frekventált helyekre ne vonatkozzon a kedden elfogadott jogszabály, élve a benne megfogalmazott kivételadás lehetőségével.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára, Kovács István szerint különösen nagy lesz a veszteség a határ menti településeken, ahol a vasárnapi bevásárló turizmus elmaradásával kiürülnek  az éttermek és elmaradnak a hétvégére a szomszédos országokból érkező szállodai vendégek is.

Súlyosan érinti majd a döntés a Balatont is a nyári főszezonban, hiszen a tömegek jellemzően éppen a hét végére zúdulnak le tó partjára. Ugyan a törvény szerint a 200 négyzetméternél kisebb üzletek kinyithatnak a hét utolsó napján, de csak a tulajdonos vagy családtagja dolgozhat benne, ami a Balatonnál nem életszerű engedmény – fogalmazott.

Ez még inkább igaz a fővárosra, ahol a hétvégi szabadidős turisták a jellemzőek, akik imádnak vásárolni. Mint Kovács István rámutatott, az orosz, kínai és arab vendégek magas turisztikai költése jelentős részben abból fakad, hogy nagyon sok pénzt hagynak az üzletekben. Napjaink turistaigényeitől teljesen elrugaszkodott állapot, hogy a szezonban a Váci utcában zárva tartsanak a boltok vasárnap, amikor a legtöbb külföldi látogató sétálgat ott – tette hozzá.

Az MSZÉSZ ezért az javasolja, hogy élve a törvényben megfogalmazott kivételadás lehetőségével, miszerint kormányrendeletben – az adott település vagy településrész sajátosságaira tekintettel – a jogszabálytól eltérő szabályok is megállapíthatók, a turisztikailag frekventált területeken található üzletek mentesüljenek a kötelező vasárnapi zárva tartás alól.

Forrás:  turizmus.com

 

Vissza a kategória oldalra

» Wellness ajánlatok Bükfürdőn | 2022. 06. 27.

» Válassza a Tourinform irodákat utazása tervezésekor és útközben! | 2022. 04. 29.

» Tájékoztatás a büki fürdővendégek részére | 2022. 04. 21.

» A jövő játékait telepítik Bükfürdőre | 2022. 03. 10.

» Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület 2022. évi prospektusa | 2022. 02. 16.

» A Tourinform Iroda év végi nyitvatartása | 2021. 12. 19.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés