Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Turisztikai szakmai utazás Ausztriába

Szakmai kirándulást szervezett a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület Három osztrák fürdővárost kerestek fel a büki szakemberek. Első állomás Lutzmannsburg, azaz Locsmánd volt.  Büktől 15 km-re található a fürdő és a 4 csillagos szállodák. A faluban – mint ahogy a Bükön is - jelentős számban megtalálhatóak magán szobakiadók.  A büki turisztikai szervezet vezetői tájékoztatást kaptak Jürgen Rohrer úrtól, a Hotel Apfelhof  tulajdonosától, a locsmándi önkormányzat turisztikai vezetőjétől.

A gazdasági válság miatt, majd az elmúlt év elhibázott fürdőberuházása miatt – az idősebbeknek szóló pihenőrészt csak az egyik szálloda lakói vehetik igénybe - drasztikusan csökkent a településre érkező turisták száma. Ezzel párhuzamosan megváltoztak a szokások is. Kevesebb időt töltenek itt a vendégek, azt is főleg a nagy szállodákban teszi, úgy, hogy ki sem mozdulnak onnan. Az átlagos ott tartózkodási idő kicsivel több, mint 2 nap. Emiatt sok magánszállásadó megszűntette tevékenységet és 7 étterem és vendéglátóhely zárt be a faluban az elmúlt években.

A második helyszín Stegersbach volt. A környék és az adottságok nagyon eltérnek a bükitől. A domboldalakon és a völgyben egy a bükinél több, mint kétszer nagyobb golfpályát építettek. Nagyrészt emiatt érkeznek ide a vendégek, de hangsúlyos a lovas turizmus is. Ami számunkra különösen érdekes volt, hogy a sportturizmussal, pontosabban a labdarúgó csapatok edzőtáboroztatásával is nagyon komolyan foglalkoznak. Járt ott az utóbbi években az Arsenal, a Paris Saint-Germaint is. Arról esett a legtöbb szó, hogyan lehet idecsábítani nagy csapatokat edzőtáborba, és hogy ez megéri-e. A nagy egyesületek fogadását már nem szorgalmazzák, mert az első ligás angol, francia csapatok menedzserei már nagy pénzt kérnek azért, hogy a csapataik ide érkezzenek.

 

A harmadik helyszín már Stayermarkban volt. Bad  waltersdorfban Gernot Deutsch, a Bad  Waltersdorf-i Gyógyfürdő igazgatója mutatta be a fürdőt és a hozzá kapcsolódó szállodát. Az ezer fős fürdő, a 4 csillagos, hotel, az étterem és a szépségápolási részleg és a gyógyvízkút is egy kézben, ráadásul magántulajdonban van. Bár büszkék gyógyvizükre, annak ásványi anyag tartalma messze elmarad a bükitől.

Az elmúlt 10 évben, több, mint 30 millió Euro-t, mostani értéken több mint 11 milliárd forintot fektettek be a komplexumba. A következő terv, hogy a felhozott vizet ne csak a fürdő és a szálloda, valamint a falu közintézményeinek fűtésére használják, hanem napkollektorokkal együtt elektromos áramot is állítsanak elő.
Érdekes módon ezen a településen is nagyon jelentős a labdarugó sportturizmus. Főleg a német első és másodosztályú csapatokat fogadták. Edzőtáborozott már náluk a Werder Bremen,  a Frankfurt, a Bayer Leverkusen.

 Mindegyik vendéglátónk elmondta, hogy előkészítés alatt áll egy új turisztikai törvény, aminél azt szeretnék elérni, hogy a vendégek után befizetendő másfél euróból ne 35 cent kerüljön vissza a településre, a település turisztikai szervezetéhez,  a többi pedig a tartományi és az országos költségvetésbe, hanem 1 euró, amit teljes egészében marketingre fordíthasson a település. 

Jó volt látni, hogy máshol, tőlünk néhány kilométerre hogy gondolkodnak turizmusról, vendéglátásról. Miben más, miben jobb, vagy rosszabb a helyzet a határ túloldalán

 

Szerző: bozsó

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Wellness ajánlatok Bükfürdőn | 2022. 06. 27.

» Válassza a Tourinform irodákat utazása tervezésekor és útközben! | 2022. 04. 29.

» Tájékoztatás a büki fürdővendégek részére | 2022. 04. 21.

» A jövő játékait telepítik Bükfürdőre | 2022. 03. 10.

» Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület 2022. évi prospektusa | 2022. 02. 16.

» A Tourinform Iroda év végi nyitvatartása | 2021. 12. 19.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés