Sajtóközlemény a megye turizmusának elmúlt évéről és az idei nyárról

Vas megye turizmusa remek évet tudhat maga mögött. Valamennyi fontos mutatóban bővülés volt tapasztalható a korábbi évekhez képest a KSH adatai alapján. A 2016-os év, számokban kifejezve az alábbiak szerint alakult:

-          A megyébe turisztikai céllal vendégéjszakát eltöltő vendégek száma 7,1%-al volt magasabb, mint egy évvel korábban, összesen 492 501 fő

-          A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 9,1%-os növekedés mellett 1 554 025 db lett

-          Az egy vendégre jutó átlagos tartózkodási idő 3,2 nap volt, amely 1,8%-al magasabb, mint a megelőző évben.

A külföldi küldő piacok szerinti vendég megoszlás a következőképpen alakult:

-          Legnagyobb küldő piacunk Csehország, 94 266 vendég érkezett onnan

-          Osztrák vendégből 80 128 fő látogatott Vas megyébe

-          Németországból 23 265-en érkeztek hozzánk

Általánosságban elmondható, hogy a 2016-os év a várakozásokon felül alakult úgy a megyénkben is, mint országosan. A 2017-es évben pedig minden ott folytatódott, ahol 2016-ben véget ért. Bár a teljes évre vonatkozó statisztikáink még nincsenek, az első félévi és különösen a nyári adatok bíztatónak nevezhetőek.

A 2018-as kilátások is rendkívül kedvezőnek tűnnek. Számtalan turisztikai attrakció fejlesztés fog megvalósulni a következő évben, mely újabb forgalomnövekedést eredményezhet. A VMTSZ üdvözli azokat a fejlesztéseket, melyek az aktív turizmus területén fognak megvalósulni (kerékpárút és egyéb túraút fejlesztések), amelyek élővizekhez köthetőek (Szajki tavak revitalizációja, Vízi turizmus fejlesztése a Rába folyón) vagy akár a kulturális turizmust érinti (Zene háza Sárváron, Vadászati kiállítás megújítása Őriszentpéteren), illetve azokat a nagyobb projekteket is, melyek a gyógyhelyeink fejlesztését célozzák.

A 2018-as év más okból is rekordév lehet a turizmus szempontjából, hiszen soha nem látott mennyiségű 9, azaz kilenc darab hosszú hétvége lesz jövő évben.

Tagszervezetek által közölt adatok a 2016-os nyári szezonra vonatkozóan:

 

1.      Bük

Pálffy Tamás tdm menedzser:

·         Bükfürdő Magyarország egyik legnépszerűbb fürdőhelyeként 2017. év első hét hónapjában tovább tudta növelni vendégéjszakáinak számát.  A belföldi vendégéjszakák 4%-kal a külföldi vendégéjszakák 7%-kal nőttek. Mind a 3 fő külföldi piacon növekedés volt látható (Ausztria +8%, Csehország +8%, Németország +2%)

 

·         A 2016. évben összesen 818.674 vendégéjszaka realizálódott a kereskedelmi és az egyéb szálláshelyeken, mely szám az eddig legmagasabb Bük, Bükfürdő turisztikai történetében.

 

·         A Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület szervezésében a főszezonban 2017.04.21-10.27. között péntekenként 26 alkalommal kínálták helyi termelők és kézművesek termékeiket a régióban lakók és Bükfürdőre érkezők számára. Az idei évben került bevezetésre a Bükfürdői Esszencia márka, mely a piacon árusított egyedi termékek minőségét hívatott biztosítani.

 

·         A régió egyik legjelentősebb „gasztrokulturális” eseményévé nőtte ki magát a Gyógy-Bor Napok, Büki Gasztrofesztivál, melyen 44 fellépő színvonalas előadását mintegy 22.000 fesztiválozó tekintette meg 2017.07.19-23. között. A rendezvény fő szervezője a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár.

 

·         Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület által lebonyolított - Bük Város Önkormányzata által financiálisan támogatott - „egyéb szálláshelyek” számára meghirdetett minőségfejlesztési pályázatban 52 db magánszállás nyert el összesen 6.653.551,- Ft támogatást szolgáltatásaik fejlesztésére, melyek már az idei év nyarán a vendégek kényelmét szolgálták.Forrás: vasmegye.hu
Vissza a kategória oldalra

» Ismét pályázhatnak a magánszállásadók | 2018. 03. 08.

» Sajtótájékoztató a fürdőben | 2017. 11. 08.

» A Büki Gyógyfürdő Zrt. közleménye | 2017. 11. 06.

» A harmadik szezonon túl a Bükfürdői Termelői Piac | 2017. 11. 03.

» Pihend magad egészségesre – Bükfürdő a te helyed! | 2017. 10. 26.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 04.21.
Holnap 04.22.
H.Után 04.23.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentése
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on