Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Osztrák újságírók jártak Bükön

 Ismét Study Tourt szervezett a büki TDM. Most az osztrákok voltak a célcsoport, turisztikai, gasztronómiai újságírók és bloggerek egy csoportjának szerveztek 2,5 napos programot. Volt zöldségpucolás, fűszerfelismerő verseny, de meglátogatták a termelői piacot is.

Ahogy beléptünk a Rigótanya vendéglőbe vidám német nyelvű beszélgetés csapta meg a fülünket, és szorgos osztrákokat láttunk, akik serényen pucolták a vacsorának való zöldséget. Első örömünkben azt hittük, hogy osztrák vendégmunkások érkeztek, de hamar rájöttünk, hogy ez nem így van.

 Horváth Lívia TDM managertől megtudtuk, hogy az osztrák piac kiemelt fontosságú célterületük. Ezért most Bécsből hívtak újságírókat, akikkel megismertetik a két és fél nap alatt Bük nevezetességeit. Aktív részvételükre számítanak és ennek része volt a Rigó Tanya étteremben rendezett vacsora. Az újságírók itt megismerkedhettek a TDM gondozásában megjelent szakácskönyvvel. A német nyelvű recept alapján a hölgyeknek ki kellett válogatni a leveshez való zöldségeket és azokat kellett megpucolni.

Természetesen nem abból készült a vacsora, amit a hölgyek megpucoltak, a szakácsok már jó előre elkészítették a becsinyáttat, és a pörköltet dödöllével. Az osztrákok csak gulásként ismerik, de a dödölle íze még őket is meglepte.

A turizmusban jártas újságírók mellett volt olyan is, aki gasztro bloggerként dolgozik. Büki élményeit valószínű szívesen osztja meg majd az olvasóival.

Természetesen a study tour nem csak a vendéglők megismeréséről szól, hanem bemutatja a büki üdülési szokásokat, valamint azokat a lehetőségeket, amelyekkel talán egy nagyobb osztrák vendégkört lehet vissza csábítani Bükre. Ezért szerepelt a programok között golfozás, a termelői piac megtekintése, a Kristálytorony, a Napsugár játszópark, a fürdőn  wellness kezelések, kerékpártúra, a Kneipp park, fűszerfelismerő verseny. Természetesen ezekkel a programokkal nagyon sok célja volt a TDM-nek. Az aktív napokkal az volt a szervezők célja, hogy egy fiatalabb, családos korosztálynak mutassák be a büki lehetőségeket.

Horváth Líviától megtudtuk, hogy ősszel ismét újságírók látogatnak Bükre, ők egy idősebb olvasói réteget képviselnek.

 

 

Szerző: Nika Róbert

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Wellness ajánlatok Bükfürdőn | 2022. 06. 27.

» Válassza a Tourinform irodákat utazása tervezésekor és útközben! | 2022. 04. 29.

» Tájékoztatás a büki fürdővendégek részére | 2022. 04. 21.

» A jövő játékait telepítik Bükfürdőre | 2022. 03. 10.

» Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület 2022. évi prospektusa | 2022. 02. 16.

» A Tourinform Iroda év végi nyitvatartása | 2021. 12. 19.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés