Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Mister Classic – a veterán autók versenye

Több éves hagyománya van már ennek a Mister Classic rendezvénynek, Bükön is évente feltűnnek ezek a régi szép autók. Pétervári Zoltán a verseny főszervezője. Mikor, honnan indult ez a történet?  Nagyon régre nyúlik vissza maga a Mister Classicnak a története. Most már 13. éve csináljuk a versenyt, úgy hogy valóban büszkék lehetünk arra, hogy ez egy hagyományos versenysorozat. Most már harmadik éve vagyunk itt, Bükfürdőn. Ami azt jelenti, hogy reményeim szerint megtaláltuk a következő 8- 10 évre a megfelelő start és cél helyszínünket. Amire egyébként nagyon nagy örömmel tekintek, hiszen az eddigi tapasztalataim alapján nagyon kevés helyen kapunk ennyi támogatottságot és segítséget                                                                                                          Hogyan került Bükre a rendezvény?                                                                                       A korábbi években Sopronból indítottuk a rendezvényt. Az útvonalat tekintve többször áthaladtunk Bükön és Bükfürdőn. Nagyon ideális is volt számunkra, nem csak az útvonal miatt, hanem a környezet miatt is. Spilenberg Andiékkal beszélgetve felmerült, mi lenne akkor, ha változtatnánk a verseny központon és ideérkezne maga a verseny. Itt szép szállodák vannak a versenyzőknek, szép az egész környezet. A polgármester úrral is leültem beszélni, a képviselőtestület is arra buzdított bennünket, hogy hozzunk ide a rendezvényt. Három éve, hogy innen indul a verseny.                                                                                                                  Ezek az idős autók hogyan tudnak versenyezni?                                                              Közel hatvan autó fog versenyezni, persze ezeknél az autóknál nem a gyorsaság számít. Egy-egy túra napon 200-250 kilométeres távot teljesítenek, de nem használhatnak GPS-t, térképet, hanem kapnak egy tájékozódási füzetet és a navigátorok segítségével kell tájékozódniuk. A túra alatt gyönyörű tájakat járunk be, közben pedig ügyességi versenyeket szervezünk. A verseny első napján Hévíz a célpontunk, a második nap pedig Ausztria kissé hegyes tájain barangolunk, majd Szombathelyen keresztül érkezünk a büki sportcsarnok elé, ahol felállítjuk a célállomást.                                                                                                                                               Jövőre is megcsodálhatjuk ezeket a szép veterán autókat?                                               Mint mondottam, mi hosszú távra tervezzük a büki jelenlétünket, így jövőre is itt leszünk, hozzuk a szép autókat.

 

Szerző: b.e.
Vissza a kategória oldalra

» Wellness ajánlatok Bükfürdőn | 2022. 06. 27.

» Válassza a Tourinform irodákat utazása tervezésekor és útközben! | 2022. 04. 29.

» Tájékoztatás a büki fürdővendégek részére | 2022. 04. 21.

» A jövő játékait telepítik Bükfürdőre | 2022. 03. 10.

» Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület 2022. évi prospektusa | 2022. 02. 16.

» A Tourinform Iroda év végi nyitvatartása | 2021. 12. 19.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés