Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

JAVULÓ VENDÉGFORGALOM A KERESKEDELMI SZÁLLÁSHELYEKEN

Idén szeptemberben is folytatódott a magyarországi vendégforgalom növekedése, az összes vendégszám 4,9 százalékos emelkedése mellett az eltöltött éjszakák száma elérte a 2 milliót. A forgalombővülés a bevételi mutatókban is megmutatkozik: a szállásdíj bevételek meghaladták a 18 milliárd forintot is, ami csaknem 9 százalékos növekedést jelent. Az ágazat tartósan jó teljesítményében továbbra is húzóerő a belföldi vendégszám növekedése, amit a hazánkban megvalósuló turisztikai fejlesztések és a minőségi szolgáltatások mellett a SZÉP Kártya is támogat.

Az ősz első hónapjában 8,2 százalékkal több hazai vendég 7,3 százalékkal több éjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken, ennek köszönhetően a belföldi szállásdíj bevételek is kétszámjegyű, 12,7 százalékos emelkedést mutattak. A külföldi vendégek száma 2,3 százalékkal nőtt, és - noha az általuk eltöltött vendégéjszakák száma minimálisan csökkent - a külföldiektől származó szállásdíj bevételek 7,4 százalékkal emelkedtek. Mindez azt jelenti, hogy idén szeptemberben összesen 844 ezer vendég több mint 2 millió éjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeinken - előbbi 4,9, utóbbi pedig 2,5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Az év első kilenc hónapját tekintve a hazai kereskedelmi szálláshelyek több mint 7,4 millió vendéget fogadtak - ez közel 6,8 százalékos növekedést jelent -, akik a több mint 19,3 millió vendégéjszakáért 144 milliárd forint szállásdíjat fizettek. A turizmus növekedésének kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a január és szeptember közötti időszakban minden régió forgalma növekedni tudott. A legnagyobb mértékű erősödést a Dél-Alföldön, Észak-Magyarországon, Közép-Dunántúlon és az Észak-Alföldön mérték.

A belföldi turizmus teljesítményével összhangban a SZÉP Kártya mutatói is emelkedtek: idén a kereskedelmi szálláshelyeken már több mint 13 milliárd forint értékben fizettek SZÉP Kártyával, ez 10,5 százalékos növekedés tavalyhoz képest. Ezen belül a szeptemberi felhasználás 816 millió forint volt. További pozitívum, hogy január-szeptemberben a belföldi szállásdíj-bevételek a SZÉP Kártya bővülési üteme feletti mértékben, 14,2 százalékkal emelkedtek.

Bükön az év első nyolc hónapjában a kereskedelmi szálláshelyeken mind a külföldi, mind a belföldi vendégéjszakák száma növekedett.

 

Szerző: V.
Vissza a kategória oldalra

» Wellness ajánlatok Bükfürdőn | 2022. 06. 27.

» Válassza a Tourinform irodákat utazása tervezésekor és útközben! | 2022. 04. 29.

» Tájékoztatás a büki fürdővendégek részére | 2022. 04. 21.

» A jövő játékait telepítik Bükfürdőre | 2022. 03. 10.

» Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület 2022. évi prospektusa | 2022. 02. 16.

» A Tourinform Iroda év végi nyitvatartása | 2021. 12. 19.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés