Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Idén 15 éves a mentőállomás Bükön

Októberben lesz 15 éves a büki mentőállomás. Annak idején 5 fővel indultak, de az idők folyamán felfejlődött a létszám. Jelenleg 5 orvos és mentőtiszt, 6 ápoló, 6 gépjárművezető látja el a feladatokat. A kollektíva zöme szombathelyi, egyik gépkocsivezető büki és ketten a környező településekről járnak be.

12 órás szolgálatot teljesítenek. A hétköznapokon egy 24 órás esetkocsi 3 fővel, és egy 10 órás nappalos kocsi 2 fővel áll készenlétben, hogy azonnal induljon, ha riasztás van. A speciális felszereltségű esetkocsi majdnem kórházi szintű eszközökkel van ellátva. Az eszközök hordozhatóak, 3 táskában vannak elhelyezve, hisz nagyon sokszor gépjárművel nem megközelíthető a páciens.

Folyamatosan kapnak új mentéstechnikai eszközöket részben a cégtől, részben adományok útján. Bármilyen problémával fordulhatnak a büki önkormányzathoz is, támogatják a mentőállomás működését.

 

Általában egy évben 1000 riasztásuk van. 2014 – ben közel 1100 kivonulásuk volt. Az esetek zöme belgyógyászati jellegű: rosszullétek, szív- és vérkeringési problémák. Másik nagy csoport a balesetek, sérülések.

A karácsonyi és szilveszteri időszak csendesen zajlott. Az ünnepek nem hoztak több munkát a mentősöknek.

Munkájukat nagyban segítené, ha időben lennének értesítve. Az a tapasztalatuk, hogy mindenki inkább kivárja, amíg nagyobb baj lesz. Gondolván, majd elmúlik. Volt már hogy veszítettek el beteget, ami lelkileg nagyon megviseli őket. Ilyen esetekre 3 éve működik a cégnél egy csapat, akik szaksegítséget nyújtanak, segítenek feldolgozni a megrázó eseteket. A maguk módján is igyekeznek segíteni egymásnak azzal, hogy megbeszélik mi történt.

 

Minden reggel a gépjárművezető ellenőrzi a gépkocsi állapotát, meghibásodás nem lehetséges, ha indulni kell. Minden vonulás után újra töltik a mentősök az orvosi készletet. Nem hiányozhat semmi, amikor éles helyzetben mentenek. Mielőtt elfogyna a készlet újra töltik a raktárukat.

 

Egy jó tanács. Mindenképpen hívjanak mentőt rosszullétkor, hirtelen fellépő erős fájdalom érzésekor, nehogy késő legyen. Amikor a mentőket hívják, van néhány fontos adat, amit mindenképp jó ha elmondanak a diszpécsernek. Az eset helye, ahol a rosszullét, baleset történt. A páciens magánál van e, hányan vannak, kell e segítség a kiszabadításhoz. És nagyon fontos hogy valaki az utcán várja az érkező mentősöket, ne kelljen keresgélniük, mielőbb a beteghez jussanak.

Szerző: Barasics Edina
Vissza a kategória oldalra

» Wellness ajánlatok Bükfürdőn | 2022. 06. 27.

» Válassza a Tourinform irodákat utazása tervezésekor és útközben! | 2022. 04. 29.

» Tájékoztatás a büki fürdővendégek részére | 2022. 04. 21.

» A jövő játékait telepítik Bükfürdőre | 2022. 03. 10.

» Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület 2022. évi prospektusa | 2022. 02. 16.

» A Tourinform Iroda év végi nyitvatartása | 2021. 12. 19.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés