Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Év értékelés a szobakiadóknál

A karácsony és a szilveszter kiemelt időszak a Büki Szobakiadók Szövetségében is.

2014. év végét telt házzal zárták. A vendégek nagy része osztrák, német, cseh, de voltak magyarok és megjelentek az orosz turisták is.

Éves szinten nézve a forgalom nem változott az előző évhez képest. A vendégek összetétele alakult át. A legtöbb vendég cseh, de megjelentek a lengyel és az orosz vendégek az osztrákok és a németek mellett.

 

Nagyban megnehezítette a szobakiadók dolgát, hogy tavasszal berobbant a pénztárgép rendelet. Ez azt jelenteti, hogy egy bizonyos TEAOR tevékenységi szám alatt lévő szálláshelyeken pénztárgépet kell használni. Ennek hatására sokan megijedtek és adtak vissza tevékenységi engedélyeket. Önkormányzati adatok szerint 2013 év végén 453 egyéb szálláshely engedéllyel rendelkező volt Bükön. 2014-ben 62 engedélyt adtak vissza, 26 újat váltottak. Összességében 36 engedéllyel kevesebb lett a településen a pénztárgép rendelet miatt. Hiába a sok utánajárás, a kötelezettség maradt, annyit tudtak javítani a helyzetükön, hogy havonta kell a számlákat jelenteni a NAV-nak.

Bükön négy minősített szállás van. Tapasztalatok szerint sok vendégnek fontos a minőségi, igényes szállás. Tóth Béla a Büki Szobakiadók Szövetségének az elnöke sajnálja, hogy ilyen kevés a minősített szállás Bükön. Szeretné, ha ez a szám idén még nőne. Pályázati lehetőség van minőségfejlesztésre. Tóth Béla is élni szeretne ezzel a lehetőséggel, és egy koronával feljebb szeretne lépni az apartmanoknál.

Fontos hogy a vendégek értesüljenek a minősítés adta előnyökről.  Ezt a reklám anyagokban is feltüntetik, prospektusokban, az interneten, a szövetség honlapján, és a TDM honlapján is.

A szobakiadók összedolgoznak a büki TDM szervezettel, aminek 143 tagja van, és ebből 89 a szobakiadók közül. A szobakiadók szövetsége az érdekképviseletet látja el, a TDM segítségével az egyéb szakmai dolgokat tudják megoldani.

Annak idején, amikor még működött az üdülési csekk, sok magyar használta ki és fizetett a szállásokon azzal. Ma már a Szép kártya van, de nem hozta a szobakiadók hozzá fűzött reményeit. A magyar vendégek közül kevesen fizetnek ezzel az eszközzel, aki ezt használja, inkább a szállodákat veszi igénybe. A helyzet a szolgáltatások bővítésével javítható lenne, de nehéz felvenni a versenyt a szállodák nyújtotta lehetőséggel, hisz ott ki sem kell mozdulnia a vendégnek, minden egy helyben van. Viszont, aki a családias légkört szereti a szobakiadók szállásait választja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: Barasics Edina
Vissza a kategória oldalra

» Wellness ajánlatok Bükfürdőn | 2022. 06. 27.

» Válassza a Tourinform irodákat utazása tervezésekor és útközben! | 2022. 04. 29.

» Tájékoztatás a büki fürdővendégek részére | 2022. 04. 21.

» A jövő játékait telepítik Bükfürdőre | 2022. 03. 10.

» Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület 2022. évi prospektusa | 2022. 02. 16.

» A Tourinform Iroda év végi nyitvatartása | 2021. 12. 19.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés