Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

A rekreációs Kneipp park automata öntözési rendszert kap

 

 

Európai uniós pályázaton nyert a büki TDM szervezete lehetőséget arra, hogy a Danubius Szálló mögötti parkban egy mezítlábas élményparkot alakítsanak ki. A Kneipp elvek alapján állították össze a park terveit. A 11 ezer négyzetméteren megvalósuló projekt központi eleme egy mezítlábas száraz taposó, amely 510 méter hosszú. Mulcson, betonelemeken és gerendán, különféle kavicson, tobozon kell átmenni.

Kialakítottak egy gyógynövénykertet, egy növénylabirintust. Kihelyeztek 5 db jógatáblát a gyakorlatok irányításához. De van ivókút, lábmosó is. Információs táblákkal is ellátták a parkot.  Bük egy újabb turisztikai látványossággal bővült.

 A megvalósuló parkhoz illik Sebastian Kneipp egy gondolata: Az egészség kereskedelemben nem kapható, csak az életmódon keresztül.

A park rendszeres karbantartásáról is gondoskodtak.

Nem volt megoldott azonban a több, mint egy hektár növényzetének tavaszi, nyári locsolása. Bük Város Önkormányzata legutóbbi ülésén foglakozott ennek megoldásával. A park működéséhez biztosítani fogják a megoldást, 8 millió forintot különítettek el az öntözőmű elkészítésére.

A park mindenkinek a rendelkezésére áll. Próbálják ki Önök is!

 

 

booked.net

» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés