Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

A magánszállásadók tanácskozása

A Magánszállásadók Országos Szövetsége közgyűlésére került sor.

Mórahalom Város szobakiadóinak invitálására látogattak el az egyesület tagjai a településre,                - mint a büki egyesület képviselője, magam is - ahol kiváló vendéglátásban volt részünk.

A Dél-Alföldi település hasonló adottságokkal rendelkezik min Bük, ezért is volt nagyon tanulságos számomra a két napos közös munka!

A rendezvény apropóján kértem interjút, a Büki Újság számára a MOSZ elnökétől, Dr. Mörk Lászlótól.

          „Elgondolkodtató, hogy ágazati szinten már a 90-es években felismerték a magánszemélyek által üzemeltetett szálláshelyek idegenforgalmi hasznosításának nemzetgazdasági előnyeit.   /rugalmassága miatti puffer szerepét/

Ennek ellenére, napjainkig, a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia épp csak tudomásul vette létezésüket, miközben a 1-2-ezer falusi turizmusban tevékenykedő vendégfogadó nagy örömére, ott tömegesen jelentek meg magas támogatási intenzitású pályázatok.

A vidékfejlesztést, mint prioritást persze értjük, mégsem gondoljuk, hogy ez lenne az egyetlen ok, hogy a –nevezzük végre így, a magánszállásadók -  csak támogatásra érdemtelen adózó állampolgárok.

Több mint harmincezer szállásadóról beszélünk, akinek sem neve, sem identitása nem volt és az sem volt, akik az érdekeit képviselhetné.

              A mindenkori kormányzat, tudomásul véve a helyzetet, szemet hunyt a tevékenység felett, hogy főképpen a Balaton környékén és más idegenforgalmi szempontból kiemelt helyen, nagyrészt feketén értékesítettek szálláshelyet.

Mára ennek vége, felértékelődött a magánszállásadók tevékenysége, mert számtalan munkahelyet teremtenek, ezáltal és hogy legális adófizetőkké váltak, jelentős lett gazdasági szerepük és nem utolsó sorban a 2009-ben megalakult /MOSZ/ Magánszállásadók Országos Szövetsége által megtalálták hangjukat.   Ma munkájuk, nevük és képviseletük van!

A képviseletet a MOSZ civil szervezetként látja el, mely során részt vesz a szakma érdekeiknek megfelelő jogszabályok kidolgozásában, képviseli az érdekeit az ágazati vezetőnél /miniszter, vagy államtitkár/, sőt – ahogy a gyakorlat mutatja - más szakmai szervezettel /FATOSZ/ összefogva, akár ellenükben is.

A Büki Szobakiadók Szövetsége az elsők között ismerte fel a képviselet fontosságát ezért a MOSZ alapító tagja volt, és jelentős szerepe volt és van a szövetség arculatának kialakításában.     Tóth Béla személyében a MOSZ egyik elnökhelyettese a Büki Szobakiadók Szövetsége elnöke!

              A MOSZ nem csak a magánszállásadók érdekeit látja el, hanem elvégzi a szálláshelyek minősítését is, ezáltal elmondhatjuk, hogy a szakma a „felnőttkor” küszöbén áll!

Az önálló szakmai szabályok, az önálló arc, képviselet, a szakmaiságra és a minőségre való törekvés megteremtette a saját identitást, amely nem több, de nem is kevesebb, vagy más, mint az önálló független, befolyásoktól mentes piaci szereplő szerepköre!

Bük országos szinten, a minősítések terén is jól áll!

Az első minősítőket azok a remények motiválhatták, amire – most csak sommázva azt mondom -        a minősítés használ a túrizmus ügyének.

Ma már nem kétséges, hogy a minőség jelzésével történő pozitív megkülönböztetés, túl azon, hogy mintegy szűrőként megkönnyíti a fogyasztók számára a választást, gazdasági előnnyel jár, mert mérhetően több a vendégük, bár ebben annak is szerepe lehet, hogy a MOSZ honlapján és a Turizmus ZRT platformjain, kizárólag a minősített szálláshelyek számára a minősítés árában ingyenes megjelenési lehetőséget biztosít.

Jelenleg fejlesztési forrásokért lobbizunk, reméljük sikerrel, mert a pályázati pénznek lenne helye, az biztos!”

 

Tóth Béla Elnök

Büki Szobakiadók Szövetsége

 

Vissza a kategória oldalra

» Wellness ajánlatok Bükfürdőn | 2022. 06. 27.

» Válassza a Tourinform irodákat utazása tervezésekor és útközben! | 2022. 04. 29.

» Tájékoztatás a büki fürdővendégek részére | 2022. 04. 21.

» A jövő játékait telepítik Bükfürdőre | 2022. 03. 10.

» Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület 2022. évi prospektusa | 2022. 02. 16.

» A Tourinform Iroda év végi nyitvatartása | 2021. 12. 19.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés