Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Sok – Szín – Pad Társulat: Magdaléna

Március 24-én mutatta be Bükön, a művelődési központ színháztermében új darabját a Sok-szín-pad Társulat. Török Rezső Magdaléna című színművét Nika Róbert rendezte. Ezzel az előadással nyertek arany minősítést az Adácsi Fesztiválon.  Az előadást a Színházi Esték keretében mutatták be. A csapat már játszotta ezt a darabot, de a büki közönség most láthatta először.   

 

Nika Róbert

Ezt az előadást tavaly novemberre raktuk össze. Az első bemutatója Adácson volt, a 19. Országos Falusi Színjátszó Találkozón. A társulat életében is már egy presztizs, hogy oda elmenjünk, mivel 2007-ben, megalakulásunk évében voltunk ott, és azóta is minden évben elmegyünk. Idén is készülünk, hisz 10. alkalommal megyünk, 20-ik alkalommal lesz a fesztivál, ott lesz a helyünk.                                                                                    

 

Maga a történet, a 20. században történik egy vidéki birtokon, aminek a tulajdonosa Hadházi őrnagy, egy huszár. Neki van egy fia, aki kint tanul Etonban, egy elit kadétiskolában. Az őrnagy minden évben hazatér a fiának a születésnapját megünnepelni. Most hozott magával egy őrmestert is, akihez hozzá szeretné adni Magdalénát, aki 16 évvel ezelőtt került oda a birtokra.  Az őrnagy befogadta, miután megözvegyült. Közben megérkezik Miklós is, akiről senki nem tudja, hogy haza fog érkezni a születése napjára, mert úgy van, hogy nem tud hazajönni. Innen kezdődnek a bonyodalmak.

 

Magában a szövegkönyvben benne vannak azok a szerzői utalások, ajánlások, ami alapján a színészek tudnak dolgozni. Török Rezső olyan előadásokat csinált, ami fél óra, 40 perc, de vannak 50 perces előadásai is. A szövegkönyvön nem kellett húzni. Sőt szerintem a szöveg is annyira játszható volt. Szerencsére olyan tagjai vannak a társulatnak, hogy nekik kedvez ez az előadás.

 

Ez a próbák alatt be is igazolódott. Pataky Laura egy nagy kihívást kapott a szereposztásnál, hisz egy serdülő fiút kellett eljátszania. Megismerve a karaktert, hamar magáénak érzete.

 

 

Pataky Laura

A darab előkészítésénél Nika Róbert a Társulat vezetője mondta, hogy „Laura bizony neked Miklóst kell alakítanod”. Megmondom őszintén én nagyon megijedtem.  Ezt egy hatalmas kihívásnak fogtam fel. Szerencsére mikor olvastam a szövegkönyvet, akkor egy kicsit beleanéztem Miklós karakterébe, és azt vettem észre, hogy Miklós igazából nagyon hasonlít rám. Miklós olyan, mint Laura és ezáltal könnyen meg tudtam csinálni. Nagyon élveztem mind a próbákat, mind az adácsi, a büki előadást, a felkészülést. Nehéz volt ugyan, de nagyon jó volt. Jó hangulatban teltek a próbák, az utazások.                      

 

Nika Róbert

Az őszre készülünk itt Bükön egy újabb Török Rezső darabbal, aminek az előkészületei folynak, a szereplők már nagyjából megvannak. Az is egy hasonló stílusú előadás lesz. Hasonló hosszúságú, hasonló karakterekkel, az a címe: Rapcsák.

 Bükön még október 23-ra készülünk. Akkor lesz egy ünnepi előadás. Erről Laura mond többet, mivel ő lesz a szerzője ennek az előadásnak, ugyanúgy, mint tavaly a Költészet napjára készült Kapcsolatok előadásnak, ami Kozmucza Flóra és József Attila levelezéséből született.

 

Pataky Laura

Október 23-ra egy koncepciós per feldolgozásával készülök, ami nevezetesen Tóth Ilona koncepciós pere lesz. Nagy része már össze állt, még csiszolgatni kell. A szereposztás a fejünkben már megvan.

 

Nika Róbert

Ezt az előadást nem szeretnénk elhagyni. Szerintem ez alkalmas arra, hogy elvigyük művelődési központokba, fesztiválokra.

Most az idei fesztiváli szezon egyelőre úgy néz ki, hogy ezt a darabot nem tudjuk vinni, hisz kamara fesztiválokat szerveznek. Bajánsenyére megyünk fesztiválra, oda direkt népit kértek, tehát ez az előadás nem lesz rá alkalmas. Viszont szeretnénk még itt Bükön ezt további előadásokkal megspékelni, tehát szeretnénk további előadásokat bemutatni itt.

 

Az előadásról készült felvételt megtalálhatják a Trió tv honlapján: www.triotvdunantul.hu.

 

 

Szerző: varga

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 09. 18.

» Bringaakadémia és kerékpáros show műsor! | 2023. 09. 13.

» Idén ismét Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 08. 25.

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 07. 19.

» SK Sigma Olomouc (Cseh) - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés | 2023. 06. 23.

» Ifjúsági Ökölvívó OB | 2021. 09. 23.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés