Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

A Sampdoria megérkezett Bükre

47 fős kerettel, 28 játékossal, köztük Laczkó Zsolttal, jött edzőtáborozni a Serie A-s csapat.

 

 A Sampdoria megérkezett Bükre

 Hétfőn délelőtt fél tízkor Delio Rossi a Sampdoria vezetőedzője eligazítást tartott a csapatnak a Büki Sportpályán, majd megkezdődött az edzés. A játékosok először nyújtógyakorlatokat végeztek, majd a csoportos futás következett. Közben a kapusok a műfüves pályán gyakoroltak. Rossi ezután három csapatra osztotta a játékosokat, és a bójákkal lekicsinyített pályán 7+1-es felállással teljes erőbedobással küzdöttek a játékosok. Amelyik csapat gólt ért el, az lejöhetett a pályáról, jött a pihenő csapat. Delio Rossi fújta a sípot, és ha kellett kemény hangon igazította el a játékosait.

A tréninget követően Bükön, a Városházán tartottak sajtótájékoztatót.

Gelei József moderátor először Delio Rossi vezetőedzőhöz intézte kérdését, a felkészülés helyszínével kapcsolatban. Rossi elmondta, hogy a futball globálissá vált, 360 fokos fordulatot élünk át, annyira nemzetközivé vált a sportág, hogy újabb és újabb felkészülési helyszínek jönnek szóba.

3 hét múlva kezdődik Olaszországban a bajnokságság, két hét múlva a liga küzdelmek. Bükre azért érkeztek, hogy ezekre a küzdelmekre jól felkészüljenek. A felkészülés helyszínével kapcsolatos kérdésre Rossi elmondta, hogy szívesen eljönnének Bükre látogatóként, vendégként is. Az edzéseken és a két gyakorló edzőmérkőzésen kívül a bajnoki rajtig már nem terveznek komoly mérkőzést. A mostani küldöttségben összesen 47-en vannak, ebből 28 játékos.

Ezután Németh Sándor, Bük várospolgármestere kapott szót, aki elmondta, hogy igazolódni látszik az az elképzelés, hogy a sportlétesítmények fejlesztésével áttörést lehet elérni a sportturisztikában is. Bár már volt itt UEFA női labdarúgó torna, korosztályos válogatott mérkőzések, mégis nagy öröm, hogy egy olasz első osztályú egyesület választotta Büköt a felkészülés színhelyszínéül. Reméli, hogy a Sampdoria visszatérő vendég lesz, és más olasz csapatoknak is megtetszik a büki lehetőség. Delio Rossi vezetőedző megjegyezte, hogy a sport olyan közeg, amely lehetővé teszi az emberek közeledését.

Strén Tibor – a Sampdoria csapatát vendégül látó Büki Danubius Hotel képviselője – megtiszteltetésnek veszi, hogy a csapat vezetése szállásadónak a szállodájukat választotta.

A munkatársaival mindent megtesznek, hogy a csapat a legjobb feltételek mellett készülhessen az edzésekre, külön ügyelnek a csapat étkezésére, ebben segíti őket a csapat olasz szakácsa is.

Gelei Károly UEFA és FIFA mérkőzésszervező eddig még nem tudott Magyarországra hozni bajnokságot megelőző felkészülésre nagy csapatokat. Az Ausztriában táborozó csapatoknak szerezett magyarországi felkészülés mérkőzéseket. „A Sampdoria egy híres, nagy csapat, öröm velük együtt dolgozni. Már az első edzését a csapatnak vagy 200 ember nézte végig.”

Szombathelyen szerdán a Haladás ellen, pénteken Sopronban a hazai együttes ellen játszik felkészülési mérkőzést a Samp.

Laczkó Zsolt a Sampdoria egyedüli magyar játékosa elmondta, hogy a hosszú sérülési hullámát már kiheverte, várja a bajnokságot, szeretne megragadni a csapatban. Naponta keményen ezen dolgozik, hogy sikerüljön. Az újabb válogatott behívónak természetesen örülne, és állna rendelkezésére a nemzeti tizenegynek.

Egy kérdésre, mely azt firtatta, hogy miért éppen Bükre jött a csapat, Alberto Marangon sajtófelelős válaszolt. Már tavasszal kezdték a csapat vezetői felderíteni a lehetséges felkészülési helyszíneket, amelyeket fel is kerestek. Ezek után döntött úgy csapat vezetése, hogy Bükön készülnek a bajnokságra. Az érkezéskor a szívélyes fogadtatás már jelezte, hogy jól döntöttek. Gastadello Daniele csapatkapitánytól kaptunk választ a csapat jelenlegi formájáról. A kapitány elmondta, hogy a felkészülési időszak közepén járnak, még nem játszik bomba formában a csapat. „Kellenek a következő időszak meccsei. Bár augusztus 3-án 4:3-ra felkészülési mérkőzésen legyőztük a Marseille csapatát, de ebből még ne vonjunk le következtetéseket, hisz a Marseille nincs nagy formában.”

 

A sajtótájékoztatót követően a csapat visszavonult sziesztázni, de már este fél hatkor ismét a büki pályán lesznek, mert folytatódik a felkészülés a Seria A-ra.

 

Képgaléria innen nyílik!

Szerző: varga

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 09. 18.

» Bringaakadémia és kerékpáros show műsor! | 2023. 09. 13.

» Idén ismét Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 08. 25.

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 07. 19.

» SK Sigma Olomouc (Cseh) - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés | 2023. 06. 23.

» Ifjúsági Ökölvívó OB | 2021. 09. 23.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés