Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Nyert a Szentgotthárd a Magyar Kupában

BÜKI TK – SZENTGOTTHÁRD VSE 1-3, /0-2/

BTK csapatösszeállítása: Fekete Barnabás – Tóth Bence, Schimmer Zoltán, Németh Tibor, Somlai Roland – Taródi Dávid, Kovács Roland – Molnár Erik, Kovács Zoltán, Sárközi Tamás – Czirók Dávid
Cserejátékosok: Haraszti Patrik, Baranyai Krisztián, Tóth Benjamin, Rudolf Dávid,
Valastyán Donát, Wágner Dávid, Puskás Mirkó
Góllövő: Taródi Dávid

A hazai csapat az előzetes edzőmérkőzés eredmények tudatában nagy várakozással és reményekkel fogadta a szentgotthárdiakat. Persze mindenki tudta, hogy egy osztállyal feljebbi, jó csapat érkezik a fürdővárosba.

A mérkőzés elején mindkét csapat méregette egymást, a Bük védekezésre rendezkedett be, de ez a terv - egy nagy védelmi hibát követően, amikor Somlai a bükiek baloldali védője a 7. percben rosszul helyezkedett és az ellenfél középcsatára mellőle szabadon lőhetett a kapuba - füstbe ment. Az egész hazai csapat a továbbiakban is megilletődötten, idegesen és feszülten játszott, ennek következtében a 15. percben Tóth Bence, a bükiek jobboldali védője egy kapitális nagy hibát vétett. A jobb oldalon senkitől sem zavartatva haza akarta adni a labdát, de e helyett a 16-os vonalával egy magasságban keresztbe, középre passzolt az éppen ott tartózkodó szentgotthárdi csatárnak, akinek a kapus mellett csak a kapuba kellett helyeznie a labdát. Így könnyedén 2-0-ra vezettek már a vendégek.
A góltól lehiggadtak a hazai játékosok és fokozatosan feljavult az összjátékuk, így az első félidő végére már egyenlő rangú partnerei voltak magasabb osztályú ellenfeleiknek.
A csapat edzőjének a szünetben sikerült rendet rakni a fejekben és a második játékrészre „egy másik Büki TK” futott ki a pályára. A csapat feljebb tolta védekezésének vonalát és letámadta a szentgotthárdiakat. A vendégeket ez a húzás erősen meglepte és kapkodni kezdtek, sőt egy idő után már kissé veszekedtek is egymással. Az újonnan beállt cserék is még további lendületet adtak a támadójátékhoz. A bükiek sorra vezették a veszélyes támadásokat. Előbb Czirók Dávid játszotta tisztára magát a büntetőterületen belül és csak a kapussal állt szembe, de az ordító gólhelyzetben középről a kapus kezébe rúgta a labdát. Ezután pedig lőtt még egy kapufát is. Majd Baranyai Krisztián puskázott el egy nagy lehetőséget. Ahogy ez lenni szokott, amikor az egyik oldalon minden kimarad, akkor a másik oldalon ez megbosszulja magát. A 65. percben a szentgotthárdiak a baloldali oldalvonal mellől, kb. 40 méterre a kaputól, végezhettek el egy ártalmatlannak tűnő szabadrúgást, aminek azonban gól lett a vége. Mindenki feje felett átszállt a labda, Fekete Barnabás kapus viszont arra várt, hogy valaki elfejeli majd a bőrgolyót, így az azonban a kapus mellett, a gólvonalon lepattanva a hosszú sarokban landolt. /0-3/ Nagy potyagól volt.
A hazaiak becsületére legyen mondva, ezután sem adták fel a meccset A 79. percben egy a  büntetőterületen belül elkövetetett szabálytalanság után a 11-es pontra mutatott a játékvezető. A büntetőt Taródi Dávid középpályás a balra elmozduló kapus mellett a jobb alsó sarokba vágta. /1-3/
A hazaiak továbbra is támadásban maradtak, de már újabb gól nem született.
A Szentgotthárd VSE csapata továbbjutott a Magyar Kupa következő körébe, a Büki TK pedig a megyei MK-ban folytatja szereplését.

Imrő János edző értékelése:
A mérkőzés előtt megpróbáltam feltüzelni csapatunkat, de ezúttal ez nem járt túl nagy sikerrel. Játékosaim a meccs elején megilletődötten, sok hibával játszottak, döcögött az összjátékunk is. Nem eléggé hittek a siker lehetőségében. Nagy egyéni hibák után kaptuk góljainkat a Szentgotthárdtól, akik sokkal gyorsabban, összeszokottabban, olajozottabban játszottak az első félidőben, de aztán rendeztük sorainkat.
A második félidőben feljebb toltuk védekezésünket és átálltunk a támadójátékra. Sorra vezettük a támadásokat, de a legnagyobb helyzeteinket is elpuskázták csatáraink. Ez meg is bosszulta magát és kaptunk egy újabb potyagólt, ami megpecsételte sorsunkat.
A meccs képe alapján a hibák ellenére látszott, hogy az edzések hatására jó kondiban vannak fiaink. Gratulálok a szentgotthárdiak győzelméhez!
A bajnokság kezdéséig még sokat kell javítanunk védekezésünk és támadásszervezésünk hatékonyságán és az összjáték terén. A megye I. eleje még „sok nekünk”, de egy két hónap múlva már biztosan sokkal jobban meggyötörnénk első osztályú ellenfeleinket!
Lépésről-lépésre haladunk tovább a megkezdett úton, szorgalmasan készülünk a bajnokságra.

 



Forrás: BTK
Vissza a kategória oldalra

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 09. 18.

» Bringaakadémia és kerékpáros show műsor! | 2023. 09. 13.

» Idén ismét Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 08. 25.

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 07. 19.

» SK Sigma Olomouc (Cseh) - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés | 2023. 06. 23.

» Ifjúsági Ökölvívó OB | 2021. 09. 23.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés