Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Nyári büki programok

Tavaly, a jubileumok évében – 750 éves a város, 25 éves az Aratóünnep, 10 éves a Gyógy-Bor-Napok – rengeteg program várta a bükieket, a vendégeket. Vajon az idei év mennyivel lesz csendesebb?

Remélem nem sokkal. – mondja Tót Tamás a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetője. - A nyári programok tematikája nem változik. Mindössze egy hétvége lesz szabad a nyáron. Az idén is lesz színházi előadás, zenés program az Atriumban, a nemzetiségek megtartják a programjaikat. Az ETNO FOLK Forgatagban szerepel a sárvári Regős együttes, jön a Sebő együttes, a Góbé zenekar. Másnap az Aratóünnepen a hagyományoknak megfelelően jönnek a már megszokott arató bandák, de bővülünk egy új csapattal is. A városból ismét színes felvonulással megyünk a búzaföldre. Itt este a zenéé a főszerep, de lesz arató bál is.

A nyár legnagyobb rendezvénye az öt napig tartó Büki Gyógy-Bor-Napok és Gasztro Fesztivál. Mire számíthatunk?

Természetesen rengeteg programra, sok zenére, külön gyermek programokra. De az idei évben a Magyar Turizmus Rt. meghirdetett programjával összhangban nagyobb szerepet kap a gasztronómia. Hívunk neves gasztro személyiségeket, akik előadnak, főznek, de természetesen idén is jönnek a helyi séfek. Egy kivetítő fallal szeretnénk minél több emberhez eljuttatni az élményt. De a borfesztivál jelleget is erősítjük, jönnek az eddigi megszokott borászatok, de jelezték újként jelenlétüket a soproni és a Balaton felvidéki borosok is.

Mennyire lesz színes a zenei kínálat?

Az elmúlt években megfordultak a büki színpadokon a zenei élet kiválóságai, így aztán vannak olyanok, akiket visszahívunk. Újra itt lesz a Budapest bár, ismét jön az új nagy kedvenc a Margaret Island, érkezik a Csík zenekar, talán Presser Gáborral. A meghívás elment Pici bácsinak, reméljük, hogy tud jönni. Érkezik a tíz éves Cimbaliband, akik tavaly fesztivál nótát is készítettek. Közkívánatra jön ismét a Gipó Circus, az Intim Torna Illegál. Először lesz itt a most kitüntetett Deák Bill Gyula a zenekarával, itt lesz a Magashegyi Undergrand, lesz operett és Magna Cum Laude koncerttel zár a fesztivál. Az idén is két zenei színpaddal készülünk, de lesz történelmi udvar is harcászati eszközökkel, bemutatókkal.

Megszoktuk már, hogy augusztus huszadika környékén ismét sok program van. Idén is így lesz?

Igen. Minden korosztálynak igyekszünk kedveskedni, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző programot. Lenne egy szabadtéri színházi előadás is, gyermekprogramok, koncertek.    Összességében azt tervezzük, hogy az elmúlt években már megszokott.

Vissza a kategória oldalra

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 09. 18.

» Bringaakadémia és kerékpáros show műsor! | 2023. 09. 13.

» Idén ismét Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 08. 25.

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 07. 19.

» SK Sigma Olomouc (Cseh) - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés | 2023. 06. 23.

» Ifjúsági Ökölvívó OB | 2021. 09. 23.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés