Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Második a büki horgász csapat

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége az általános iskolák között immáron X. alkalommal írta ki a Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedőt.

A vetélkedőre a Szövetség tevékenységi területén elhelyezkedő általános iskolák 4 fős csapatai nevezhettek. A verseny célja volt, hogy a résztvevő fiatalok megismerjék Vas megye természetes vizeinek élővilágát és megismerkedjenek a horgászat alapjaival, szabályaival.

A verseny központi témaköre volt a víz, hal, környezet és a sporthorgászat.  A versenyen résztvevő csapatok a  célok elérése érdekében kétfordulós elméleti levelező versenyen mérték össze tudásukat február-március hónapban. 

A levelező fordulók zárásaként 14 csapat, azaz 56 fiatal egy helyszíni vetélkedőre jutott tovább, ahol kiderült, hogy melyik csapat ismeri legjobban a vasi vizeket. A jubileumi verseny döntőjére a megújulóban lévő  Szombathelyi Csónakózó-tavon került sor. A vasárnapi rossz idő ellenére a meghívott csapatok izgatottan érkeztek a Tóvendéglőben megtartott elméleti vetélkedőre. A helyszíni versenyen egy óra állt rendelkezésre, hogy kitöltse a horgászati szabályokat és halfelismerést tartalmazó tesztet. 

Az elméleti fordulóban a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Büki Kukacosok csapata remekelt.  A 2015. évben a szellemi tudás tesztelése mellett ismét sor került egy közös csapat horgászversenyre is. 

A gyermek pecásoknak kétórás horgászversenyen kellett a Csónakázó tó titkát megfejteni, mely a legjobban a Sárvári Gárdonyi Géza Horg-ászok csapatának sikerült 1480 grammal.

A Szövetség a versenyt megelőzően telepített 500 kg 1-1,5  kg közötti pontyokat, hogy  biztosabb legyen a halfogás öröme, de a pontyok okosabbak voltak és őket nem sikerült horogra csalni az ifjú pecásoknak.

Az „Új Városliget építése Szombathelyen” című EU-s projekt elkülönített program alapja (UV-B1-13-24/2014) támogatásával a X. Vasi Vizeken elnevezésű Ifjúsági Horgászvetélkedő döntőjébe jutott csapatok minden tagja értékes horgászfelszerelésekkel is gyarapodott a felejthetetlen élmények mellett. A jubileumi verseny eredményhirdetésén Dr. Puskás Tivadar SZMJV. Polgármestere, a rendezvény Fővédnöke és Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke adta át az emléktárgyakat a fiataloknak.

Végeredmény:

1. hely: Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola - HORG-ÁSZOK

2. hely: Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakiskola Büki Kukacosok

3. hely: Zichy Antónia Általános Iskola Ponty-HalÁSZOK



Forrás: www.alon.hu
Szerző: www.alon.hu
Vissza a kategória oldalra

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 09. 18.

» Bringaakadémia és kerékpáros show műsor! | 2023. 09. 13.

» Idén ismét Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 08. 25.

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 07. 19.

» SK Sigma Olomouc (Cseh) - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés | 2023. 06. 23.

» Ifjúsági Ökölvívó OB | 2021. 09. 23.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés