Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Kézilabda Fesztivál

Bükön a kézilabda már 1964 óta szerepel a településen élők mindennapjaiban. Az idei bajnokságban eddig veretlen felnőtt csapat és a juniorok mellett a kisebb korosztály számára is lehetőséget adtak a versenyzésre és a kézilabdával ismerkedésre. Április 3-án először rendeztek Kézilabda Fesztivál a büki Sportcsarnokban. Az alsó tagozatos csapatokat várták a sportág népszerűsítésre és egy kis versenyre. Az ötlet Miskei Balázsnak, a juniorok edzőjének fejéből pattant ki.

- Elindult az MKSZ-nél a "Kézilabda az iskolában" nevű program, és akik itt, ebben a programban az iskolában bekapcsolódtak, azoknak szeretnénk egy versenyzési lehetőséget biztosítani a megyén belül.

- Honnan jöttek a csapatok?

- Csak Vas megyéből,  most konkrétan a mai fordulóra Kőszegről, Körmendről, Répcelakról, Nádasdról, Bükről.

- Van olyan toborzási szándék, hogy még nagyobb kedvet csináljatok a fiataloknak?

- Végül is a fő célunk az, hogy minél több embert, gyereket  bevonjunk ebbe a sportágba. Népszerűsítsük. Ez a kezdeményezés inkább arra jött, hogy összehívjuk azokat a szakvezetőket, edzőket akik foglalkoznak vele és a jövőre nézve egy komolyabb versenyrendszer kialakítsunk itt a megyén belül ezeknek a gyerekeknek.

- Aki kilátogatott és kedvet kapott,  az csatlakozhat még ehhez a programhoz vagy már meg vannak a csapatok és majd a következő iskolaévben várjátok őket ?

- Isten igazából a következő iskolaévre várjuk őket, mert már lassan vége a tanévnek, tehát ilyenkor nincs nagyon értelme bekapcsolódni. De mindenkit várunk, aki esetleg érdeklődik felé. Próbáljuk ezt kiterjeszteni akár Csepregre is,  a csepregi iskolát is bevonni itt Bük környékén. Ott is várunk mindenkit aki esetleg akarja ezt a sportágat űzni.

- Akkor ez nem csak a büki gyerekekre vonatkozik, hanem a környékbeliekre is, akik meg tudják oldani a bejárást, vagy esetleg ebben tudtok segíteni?

- Hosszú távú célunk ez, mert most a büki iskolába is járnak olyan gyerekek edzésre,   a délutáni edzésre, akik nem a büki iskolában tanulnak, tehát Lövőről, Sopronkövesdről, Bőből, meg egy-két helyről. Most a BTK beszerez egy kisbuszt és ezzel is szeretnénk segíteni a gyerekeknek is , hogy őket is fuvarozzuk  aki nem helybéli.

- Milyen korosztályt vártok?

- Most akikkel foglalkozunk, azok első - második osztályosok az egy korcsoport, és a 3-4. osztályosok egy másik korcsoport.  A jövőre nézve szeretnénk az 5-6. osztályokra is kiterjeszteni és akkor még jobban, még több embert bevonni.

- Az ifi csapatból többen is játszanak a felnőtteknél. Ide is toboroztok gyerekeket?

-  Jelenleg nem, mert a junior keretünk így is elég bő, több mint 20 főt foglalkoztatunk, abból 16 -ot tudunk a mérkőzésre benevezni, és így elég nagy a problémám, hogy kiket tudok játszatni. Jövőre lesz egy-két olyan ember aki stabilan a felnőtt keretben tud majd játszani, akkor ők már nem fognak. Úgy hogy  van utánpótlásunk egyenlőre. Inkább az USB  csapatot szeretnénk jövőre indítani és oda szeretnénk toborozni játékosokat.

- Vannak tehetségesebb  és kevésbé tehetségesebb gyerekek. Velük hogyan fogtok a jövőben foglalkozni?

- Terveink szerint összevonjuk mindegyik korosztályt,  és egy edzésidőben lesz, ezért is próbálunk edzőt toborozni, hogy legyen még több edzőnk.  Így a fél-fél pályán tudnak külön-külön gyakorolni a kisebbek is és a nagyobbak is. Akik tehetségesebbek azokat próbáljuk a nagyobbakhoz rakni és ott felzárkóztatni. A kicsiknél pedig minél több edzést próbálunk beiktatni, csak még az iskolával is meg kell egyeznünk, hogy mennyi edzés időt tudnak biztosítani .

- Ezek szerint a sportcsarnok már kicsinek bizonyul?

- Hát úgy néz ki, hogy maga a kézilabda már itt kezdi kinőni, lassan szükségünk lesz egy másikra, de ezen is dolgozunk és terveink között szerepel.

- Az anyagi forrásokat ezekre hogyan sikerül előteremteni?

- Jelenleg a TAO-ból igyekszünk, és egyre több olyan cég állt a csapat mellé, akik a TAO-jukat ideadják nekünk. Ebből tudjuk finanszírozni az edzőket, és a játékosoknak a versenyeztetését, felszereléseket.

Szerző: Sulics heni

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 09. 18.

» Bringaakadémia és kerékpáros show műsor! | 2023. 09. 13.

» Idén ismét Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 08. 25.

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 07. 19.

» SK Sigma Olomouc (Cseh) - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés | 2023. 06. 23.

» Ifjúsági Ökölvívó OB | 2021. 09. 23.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés