Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Felavatták a sportcentrum új edzőpályáját

A BTK-Mersevát U19-es (6-0) bajnoki mérkőzéssel avatták fel a Büki Sportcentrumban létesített, 90x68-as szabvány méretű új labdarúgó edzőpályát, amely közel 17 millió forintból épült. Az összeg két harmadát Bük városa biztosította, egyharmada pedig az MLSZ TAO-programjának Vas megyei keretéből érkezett.

Az ünnepélyes avatót a BTK-Mersevát bajnoki mérkőzés szünetében tartották. Bevezetőjében az üzemeltető Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár sportszervezője, Falussy Péter felidézte, hogy a pálya kialakítására azok után kerülhetett sor, hogy a tulajdonos büki önkormányzat telek vásárlásokkal megnövelte a sportcentrum területét. Dr. Németh Sándor, Bük Város polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a sporttelep fejlesztésének következő lépése a klubépület teljes megújítása lehet. Galamb Orsolya, a TAO pályázatot benyújtó Büki TK elnök asszonya megköszönte a város támogatását, egyúttal kiemelte, bízik benne, hogy az általa vezetett egyesület sportolói jó meccseket játszanak, szép eredményeket érnek majd el a pályán. Tóth Tamás, a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetője - csatlakozva Galamb Orsolya beszédéhez -, gratulált a BTK sportolóinak, egyúttal ígéretet tett rá, hogy az üzemeltető továbbra is jó gazdaként viseli majd gondját a sportcentrumnak, és benne az új edzőpályának is. Az ünnepségen a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóságát Hollósi Szabolcs, a Versenybizottság elnöke képviselte.

A pálya közel 17 millió forint összköltséggel épült, a Büki TK 5,2 milliós, az MLSZ TAO programjában nyertes pályázatát Bük Város Önkormányzata egészítette ki több mint 11 millió forinttal. A munkaterületet 2015 decemberében adta át a büki sportlétesítmények üzemeltetését végző Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár. A kivitelező Flor-Tox Kft. 2016 nyarára végzett a munkálatokkal, a vetett fú 2017 tavaszára erősödött meg, sűrűsödött be annyira, hogy a hazai labdarúgócsapatok (Büki TK, BRUFK) birtokba vehessék.

A pálya automata öntöző rendszerrel ellátott, 6 méter magas labdafogó kerítés épült köré, új kispadokat is készíttetettünk. A pálya hitelesítését áprilisban elvégeztettük a Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóságának Versenybizottságával, már a 2016/17-es idénytől lehet rajta hivatalos U14-es, U16-os és U19-es bajnoki mérkőzéseket játszani.

Az üzemeltető az edzőpályát is ugyanazzal a gondossággal készíti fel, tartja karban, mint a center pályát, célunk, hogy idővel hasonló színvonalon álljon csapataink rendelkezésére, mint a profi klubok által méltán kedvelt büki center pálya gyepe.

Falussy Péter

Vissza a kategória oldalra

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 09. 18.

» Bringaakadémia és kerékpáros show műsor! | 2023. 09. 13.

» Idén ismét Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 08. 25.

» III. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton | 2023. 07. 19.

» SK Sigma Olomouc (Cseh) - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés | 2023. 06. 23.

» Ifjúsági Ökölvívó OB | 2021. 09. 23.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés