Tíz éve város Bük

Ünnepi önkormányzati ülésen emlékeztek meg az államalapításról és a várossá avatás 10. évfordulóján. 

Dr. Németh Sándor polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd megállapította a testület határozatképességét. A polgármester bevezetőjében elmondta, hogy fontos évfordulója volt a büki fürdőnek, hiszen 55 évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit a fürdő. A fürdőre építve gyors fejlődésnek indult Bük, s ez a fejlődés hozta meg a várossá avatás lehetőségét. Az elődeik példáját követve halad Bük a fejlődés útján.

Az ünnepi ülés szép pillanatai voltak, amikor az esti fellépők, Sudár Gyöngyvér, Szilágyi Éva, Fülöp Zsuzsanna operaénekesek Demjén Ferenc Honfoglalás dalát énekelték.

Az ünnepi köszöntőt mondott Ágh Péter országgyűlési képviselő. Beszédében kiemelte a büki emberek erőfeszítéseit, s ennek eredményeit. Augusztus 20-án a bükiek a büszkeség napját is ünneplik. „Ez a város büszke lehet arra, hogy teljesítményével az országot is gyarapítja. Ez a város büszke lehet arra, hogy a várossá avatást követő tíz esztendőben egy pillanat sem volt, amelyet elfecsérelt volna. Ez a város büszke lehet magára, ahogy büszke rá egész Vas megye is” – emelte ki a képviselő.

Az ünnepi közgyűlésen Bük Városért oklevelet kapott Pintér Anikó, népdalénekes, pedagógus, aki személyesen és tanítványaival, csoportjaival rendszeres résztvevője a városi kulturális eseményeinek. Az elismeréssel a jelenlévők hosszas tapssal értettek egyet.

Ezt követően a katolikus és az evangélikus egyházak képviselői megszentelték az új kenyeret.

A hagyományoknak megfelelően az új kenyeret a polgármester és az alpolgármester szegte meg, majd megkínálták a jelenlévőket.


Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Meghívó KÖZMEGHALLGATÁSRA | 2018. 01. 19.

» A helyi buszközlekedés 2018. évi menetrendje | 2018. 01. 02.

» A bérlakás rendelet módosításának társadalmasítása | 2018. 01. 02.

» A szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló rendelet módosításának társadalmasítása | 2017. 12. 29.

» Álláshirdetés pénzügyi előadó munkakörre | 2017. 12. 20.

» Bük Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának közmeghallgatása | 2017. 12. 05.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 01.22.
Holnap 01.23.
H.Után 01.24.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentése
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on