Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Szociális tűzifa első-második körben

Bük Város Önkormányzata az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően tavaly is pályázott a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatására. Az augusztus végén megjelent kiírásnak megfelelően az 5000 fő lakosságszámot el nem érő települések nyújthattak be pályázatot. A testületi döntéssel egyidejűleg megalkotásra került a tűzifa juttatás szabályairól szóló önkormányzati rendelet is. Végül is a pályázott 252 erdei m3 helyett 86 erdei m3 vásárlását támogatta a Belügyminisztérium, az ehhez szükséges önerőt természetesen biztosította a Képviselő-testület. A fa beszerzése esetében a Szombathelyi Erdészeti Zrt. ajánlatát fogadta el a város, és velük került sor szerződéskötésre. A teljes mennyiséget november végén szállították le az önkormányzat Baross utcai területére. Közben az adminisztratív munka gőzerővel folyt tovább és az igénylők által beadott kérelmek a Szociális és Egészségügyi Bizottság véleményezése után elbírálásra kerültek az Önkormányzat Képviselő-testületének december 14-i ülésén. A 69 határozat alapján megkezdődött a tűzifa kiszállítása, és átvételi elismervény ellenében történő átadása az igénylőknek. A szállítás konkrét lebonyolítása a két évvel ezelőtt kiválasztott vállalkozókkal történt, változatlan áron. A közmunkások segítségével a megfelelő mennyiség egy markoló kanalába került berakásra, e gép tette fel a billentős teherautó platójára. A tűzifa igénylőnél történő leborítása során figyelembe vettük a kéréseiket is. A kiszállítást december 19-e és 27-e között 4 munkanap alatt oldották meg kollégáink és szerződött partnereink. Az Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. január 12-i ülésén további 11 igénylő kérelmét pozitívan bírálták el, amelynek kiszállítása már meg is történt. A teljes mennyiség kiszállítása után már csak a pályázat kiírójával szembeni elszámolás lesz az Önkormányzati Közös Hivatal feladata.

                                                                                  Markó József Tamás

Vissza a kategória oldalra

» 2023. évi közbeszerzési terv módosítás | 2023. 12. 20.

» Számítástechnikai eszközöket kapott a Büki Rendőrőrs az önkormányzattól | 2023. 02. 06.

» 2023 -as évre szóló Bursa Hungarica pályázati kiírás | 2022. 09. 30.

» Kérelem lakás rendeltetési egységek számának megállapításához | 2022. 09. 13.

» Rendelet társadalmasítása | 2022. 08. 31.

» 2022. augusztus 20-ai ünnepség | 2022. 08. 16.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés