Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

EGÉSZSÉGÜNKRE!

Iskolánk Pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap az egészséges életmódra nevelés. Igyekszünk a tanulók számára mind a tanórai, mind pedig a tanórán kívüli foglalkozások keretében minél több olyan lehetőséget biztosítani, amelyekkel az egészséges fontosságára hívjuk fel a figyelmüket. November 9-13-ig az egészségnevelési hét keretében mindhárom tagozaton változatos programokat szerveztünk. A hétfői reggeli tornát követően a répcelaki Pannontej Zrt. munkatársai ismertették meg a diákokat a sajtkészítés rejtelmeivel, és kóstolhatták a finomabbnál-finomabb sajtokat a gyár támogatásával – amit köszönünk. Az alsósok a fogorvosnál is tettek látogatást, és fogas kérdésekre válaszoltak. Gyümölcsökből szebbnél szebb mandalákat készítettek a legkisebbek, és meg is ették az egészség vonatát, az egészségórát, vagy éppen a pálmafás tengerpartot ábrázoló gyümölcsképeket. Mihályka Tibor, aki az iskolagyümölcs program keretében egész évben ellátja tanulóinkat almával és körtével, most még több finomsággal támogatott minket. A felsősök az FNP főző suliban mézeskalácsot sütöttek, gyümölcssalátát, vidám szendvicseket, vendégváró zöldséges falatkákat készítettek és fogyasztottak. A játékos vetélkedőn a felsős csapatok mérték össze ismereteiket a fűszerekről, gyümölcsökről, zöldségekről. Rímet is faragtak az egészségről. Az alsósok minden nap egy kérdés megválaszolásával és a vitaminvadászattal is bizonyították ismereteiket az egészség fontosságáról. Mozgásban sem volt hiány a héten. A teljes diáksereg részt vett valamilyen szervezett mozgásformában a mindennapi testnevelés órákon kívül is. Volt, aki a zenés bemelegítésben, volt, aki a sorversenyek aktív csapattagjaként, a szakiskolások pedig a kosárcsapatban vagy a focicsapatban is mozogtak sokat. Gyógyszerész tartott előadást és bemutatót a 3-4. évfolyamosoknak. Megismertette őket a gyógynövényekkel, a belőlük készített teákkal és gyógy-készítményekkel is. A hét programjaira a koronát a méhekről, a mézről, a méz készítéséről és fogyasztásáról tartott interaktív előadások, kóstolók - alsósoknak és felsősöknek is egyaránt – tették fel a koronát. A legnagyobb keletje a chilis méznek volt. Ezekkel a mézkóstolókkal bekapcsolódtunk mi is az Európai Mézes Reggeli Programba. Bízunk benne, hogy a program révén egyre több gyerek szereti meg és fogyasztja a mézet a mindennapok során. A szakiskolás csapatok „Főzőcske, de ökosan” főzőversenyén pedig a paleo ételek kapnak hangsúlyos szerepet. Rendezvénysorozatot az idén immár 3. éve támogatta a Nestlé Büki Gyára, melyet iskolánk minden tanulója és dolgozója nevében köszönök.

Szerző: Baloghné Simon Erika

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Óvodai pályázat támogatása | 2021. 08. 08.

» Tanévzáró a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskolában | 2021. 06. 19.

» Bursa Hungarica pályázati kiírások 2020-2021 | 2020. 09. 25.

» 15-en végeztek idén a büki szakiskolában | 2020. 06. 26.

» Idén elmaradt a hagyományos ballagás | 2020. 06. 18.

» Zöld Pont a Csodaország Óvodában | 2020. 06. 05.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés