EGÉSZSÉGÜNKRE!
Iskolánk Pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap az egészséges életmódra nevelés. Igyekszünk a tanulók számára mind a tanórai, mind pedig a tanórán kívüli foglalkozások keretében minél több olyan lehetőséget biztosítani, amelyekkel az egészséges fontosságára hívjuk fel a figyelmüket. November 9-13-ig az egészségnevelési hét keretében mindhárom tagozaton változatos programokat szerveztünk. A hétfői reggeli tornát követően a répcelaki Pannontej Zrt. munkatársai ismertették meg a diákokat a sajtkészítés rejtelmeivel, és kóstolhatták a finomabbnál-finomabb sajtokat a gyár támogatásával – amit köszönünk. Az alsósok a fogorvosnál is tettek látogatást, és fogas kérdésekre válaszoltak. Gyümölcsökből szebbnél szebb mandalákat készítettek a legkisebbek, és meg is ették az egészség vonatát, az egészségórát, vagy éppen a pálmafás tengerpartot ábrázoló gyümölcsképeket. Mihályka Tibor, aki az iskolagyümölcs program keretében egész évben ellátja tanulóinkat almával és körtével, most még több finomsággal támogatott minket. A felsősök az FNP főző suliban mézeskalácsot sütöttek, gyümölcssalátát, vidám szendvicseket, vendégváró zöldséges falatkákat készítettek és fogyasztottak. A játékos vetélkedőn a felsős csapatok mérték össze ismereteiket a fűszerekről, gyümölcsökről, zöldségekről. Rímet is faragtak az egészségről. Az alsósok minden nap egy kérdés megválaszolásával és a vitaminvadászattal is bizonyították ismereteiket az egészség fontosságáról. Mozgásban sem volt hiány a héten. A teljes diáksereg részt vett valamilyen szervezett mozgásformában a mindennapi testnevelés órákon kívül is. Volt, aki a zenés bemelegítésben, volt, aki a sorversenyek aktív csapattagjaként, a szakiskolások pedig a kosárcsapatban vagy a focicsapatban is mozogtak sokat. Gyógyszerész tartott előadást és bemutatót a 3-4. évfolyamosoknak. Megismertette őket a gyógynövényekkel, a belőlük készített teákkal és gyógy-készítményekkel is. A hét programjaira a koronát a méhekről, a mézről, a méz készítéséről és fogyasztásáról tartott interaktív előadások, kóstolók - alsósoknak és felsősöknek is egyaránt – tették fel a koronát. A legnagyobb keletje a chilis méznek volt. Ezekkel a mézkóstolókkal bekapcsolódtunk mi is az Európai Mézes Reggeli Programba. Bízunk benne, hogy a program révén egyre több gyerek szereti meg és fogyasztja a mézet a mindennapok során. A szakiskolás csapatok „Főzőcske, de ökosan” főzőversenyén pedig a paleo ételek kapnak hangsúlyos szerepet. Rendezvénysorozatot az idén immár 3. éve támogatta a Nestlé Büki Gyára, melyet iskolánk minden tanulója és dolgozója nevében köszönök.