Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

X. GYÓGY- BORNAPOK - BÜKI GASZTROFESZTIVÁL- 4. nap

Tóth Tamás fesztivál igazgató és csapata szombaton délután aggodalommal kémlelte az eget, hiszen fekete felhők gyülekeztek, amelyek jót nem ígértek. Aztán a kezdetek előtt lerobbant az eső. Bezárkóztak a faházakban lévő árusok, a színpadokat félárbócra eresztették. De az eső jött és ment. A szervezők közölték, hogy egy műsorszámot sem szeretnének elhalasztani, bár némi csúszás lehet a programban.

A Gencsapáti Hagyományőrzők voltak a történelmi udvarban, ahol Varga Albin vezetésével hagyományos marhapörköltet főztek. A sátorban a Részek az egészért büki városi játék nyertese a Telepesek főztek. ( Lakótelepesek) Ők a verseny győztes ételüket főzték újra.

Mintha az eső nem lett volna, egyre több néző jött a koncertekre, programokra.

A Gyermekszínpadon a Palinta társulat szerepelt.

A Borszínpadon – a főzést megszakítva – a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes  mutatta be műsorát.

A Gasztroszínpadon a Retroleum igyekezett visszalopni a múlt időszak hangulatát.

A Borszínpadon aztán felizzott a hangulat. A Gypo Circus a fesztivál egyik meglepetés csapatává vált. Fergeteges hangulatot csináltak, zenéjük alatt senki sem fázott.

A Gasztroszínpadon egy másik csapat robbantott. A Margaret Island. Nagyon bejött a közönségnek, rengetegen énekelték az együttessel együtt a dalaikat. Megoszlottak a vélemények az együttes jövőjével kapcsolatban: van olyan, aki szerint a büki színpadon a következő évek magyar fesztivál zenekarát láttuk, hallottuk, mások szerint annyira egyszerű a zenéjük, mint a faék. Igaz a faék a maga korában a legfejlettebb gépnek számított és ezer évek után még ma is használjuk. Hogy mi lesz a Margaret Island jövője? Majd jövőre meglátjuk.

A Borszínpadon Szabó Balázs Bandája mutatkozott be. Az idén Fonográf díjra is jelölt banda igényes, hazai alternatív zenét játszik. Mint az alternatív zenét kiválóan művelő csapatok többsége Szabó Balázs Bandája is a közönség egy részéből éneklő, csápoló csapatot csinált, míg a közönség másik része fegyelmezetten a zenét hallgatta.

Ha ennyi lett volna az esőt követő szombati nap programja, akkor is elégedetten távoztak volna a nézők, de még csak ezután jött az Intim Torna Illegál. Az igazi örömzenét játszó együttes hozta a formáját, na meg a slágerlistás dalait. Zajos közönségsikert arattak.

A késői órákra tekintettel az utcabált már kihagytuk a programból, szerencsére nem mindenki tett így, a szombati – vasárnapba nyúló programját – egy kis testmozgással zárta

 

Szerző: varga

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés