Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

X. GYÓGY- BORNAPOK - BÜKI GASZTROFESZTIVÁL- 3. nap

Még szerencse, hogy csütörtökön éjjel a Koprive záró koncertjén nem voltak ott a büki és a Bükön nyaraló gyerekek, mert akkor bizonyára korai lett volna a reggel kilenc órai indulása a Mesevonatnak pénteken. A gumikerekű kisvonat a Piroska Szálló elől indulva járja körbe Büköt, és gyűjti össze a gyerekeket, a kísérő felnőtteket a vonaton utazó Csiperkével és Csuporkával, a két színésszel, bohóccal, bábművésszel. Olyan sok volt az érdeklődő, hogy nem fértek fel egy kisvonatra, így egy újabbat is be kellett vonni a szállításba. Majd a Koczán ház udvarában megnézhették a Szamóca Színház produkcióját.

Lancsák Károly séfet nem kell bemutatni a szombathelyi kiváló ízek kedvelőinek. Ő vállalta, hogy pénteken főzni fog a Gasztro udvarban. Hagyományos ételek készültek: pacal és vasi dödölle.

Megérkezett Kandász Andrea, az Utazás nagykövete, évek óta a fesztivál háziasszonya. Így már ő faggatta Lancsák Károlyt a főzés tudományáról.

Bognár Szilvi Csintekerintő koncertjére már szép számban összegyűltek a Gyermekszínpad előtt. Szilvi rendszeres szereplője a büki programoknak, most is elvarázsolja a közönség apraját és nagyját.

A Jazz-Blues Udvaron a 100 éve született Edit Piafra emlékeztek egy koncerttel, majd Cseh Tamás dalaiból válogatott és énekelt Joós Tamás és Hegyi Norbert. Az Intermezzo Latin Club zárta az udvart.

A Gasztro színpadon Berecz István és barátai hozták a népi motívumokat. A Borszínpadon a Soulition a modern zene szinte minden műfaját csatasorba állította összeállításában. Tapsot is aratott.

Aztán jöttek a vasi alakulatok.

 A kőszegi BigBox  latin-rock-funky stílust hozott a színpadra, megalapozva a nagy testvér, az Ocho Macho fellépését.  „Ocsoékat” már a törzsközönségük mellett nagyon sokan várták. Kirchnopf Gergőék az idei évben már minden jelentős fesztiválon szerepeltek és még néhány ezután jön. A Nagyszínpad verseny győztesei. Az ugrálós, hangulatos „huppogás” Bükön is nagyszerű hangulatot teremtett.

A szombathelyi Anima Sound System már szerepelt korábban a bornapos fesztiválon. Ki hinné, hogy a zenekar már húsz éve működik. A Prieger család – Zsolt, Szabolcs és az énekes Fanni határozza meg a zenekar stílusát. A húsz év dalaiból válogattak a koncerten. Sikerrel.

Akik még bírták éjfél után is, azoknak a Continentál zenekar játszott az utcabálon.

A péntek is egy húzós nap volt.

 

Szerző: varga

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés