Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

X. GYÓGY- BORNAPOK - BÜKI GASZTROFESZTIVÁL- 2. nap

Az első napot még ki sem pihentük, amikor már ismét a Gyógy-Bor Napokon sütkéreztünk a 36 fokban. A nagy meleg ellenére a Gasztro udvarban Wunderlich Lojzi bácsi bográcsban főzte a pince pörköltjét.  A sátor mellett a Fekete Sereg harcosai is főztek, ők a Mátyás király korabeli tárkonyos receptet használták. Főzés közben még volt idejük a harcosoknak, hogy egy kis bajvívást gyakoroljanak.

A nagyszínpadon a Hetedik ég együttes kezdett. Ők leigazolták a korábbi Eleven Hold énekesét, így vele kiegészülve robbantottak a színpadon.

A Gyermekszínpad első előadása csütörtökön a Pegazus színház Koffermesék produkciója volt. Népes gyermek és felnőtt nézősereg gyűlt össze.

A Gasztro színpad a Nyughatatlan együttessel debütált. A három fiú, három lány a névadóhoz kötődő filmhez, az ötvenes évek amerikai hangulatához nyúlt vissza. A klasszikus felállást hozták: elektromos gitár, nagybőgő, gitár és sok jó hang. Az idősebbek nosztalgiázhattak, a fiatalabbak élvezhették a dallamos, ritmusos zenét.

A Jazz-Blues Udvarban, a Fürdő étterem teraszán a Molnár György Trió alapozta a hangulatot. A harmonika, spanyolgitár, basszusgitár felállásból kiemelkedett Molnár harmonika szólója.

Közben elkészült a villányi módra készült pincepörkölt, Szép Bence és Horváth Lívi segített a teli bográcsból a kóstoló adagok kiadásában. Közben Lojzi bácsi elmondta, hogy egy-egy ilyen kitelepülés a barátságról, a kapcsolat építésről szól, hiszen Villányból idetelepülni nem nagy üzlet.

A Fekete Sereg bográcsa is kiürült, pedig a sáfránnyal ízesített húsból is jó nagy adag volt. Mi már későn érkeztünk.

A Gyerekszínpadon már három kismalac énekelt, a zenés mesejátékot a MiaManók Színház hozta. Még nagyobb lett a közönség, pedig már az előző előadáson is sokan voltak.

A Borszínpadon közben már az Elefánt együttes dübörgött.. A szombathelyi gyökerű bandának népes csápoló csapata a színpad előtt táncolt, énekelt az Elefántokkal.

A Gasztro színpadot a tavaly nagy népszerűséget szerzett Besh o droM uralta.  A ritmusos balkáni, cigány, közel-keleti zenét játszó együttes pörgő, zörgő ( ceglédi kannán doboló) szólóénekese felpörgette a csapatát, egyre remekebb hangulatot csináltak.

A Jazz Blues udvarban már elkezdődött a sokak által leginkább várt koncert. Eszencia címmel Csík János, Kunos Tamás, Lakatos Róbert, Balogh Kálmán alkottak rendhagyó felállást. Valamennyien hangszereik kiváló tudorai, most igazi örömzenét játszottak. Csatlakozott hozzájuk a fiatal, gyönyörű hangú Kacsó Hanga Borbála. A fesztivál egyik legszebb élménye volt a koncert.

A tavalyi fesztivál nagy kedvence a Cimbaliband népes közönség előtt indította koncertjét. Unger Balázs a zenekar frontembere, a kiváló cimbalmos, remek műsorvezetőként is bemutatkozott. A koncert közepén elhangzott a Bük, Bük, Bükfürdő című nóta is, ami a fesztivál indulója lett. Unger Balázs  a közönségnek is megtanította a dal refrénjét, és megénekeltette a nézőket is.

Több helyszínen egyidőben mentek a programok, így már a Balázs Elemér Group jazz koncertjét sajnos kihagytuk. Akik ott voltak, azt mondták, sajnálhatjuk.

A csütörtöki napot a Koprive Tamburazenekar zárta, s éjfél után egyúttal már a pénteket alapozta.

 

Szerző: varga

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés