Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Vásáry André koncert Bükön

A férfi szoprán hanggal megáldott énekes szerepelt már Bécsben, Párizsban, Németországban a Vatikáni Televízió adásában, amelyet 160 millió néző láthatott. Adventi koncertsorozatának egyik állomása Bük volt. A vastapssal jutalmazott előadás után beszélgettünk a sikeres művésszel.

Művész Úr! Mikor derült ki, hogy ilyen különleges hanggal megáldott?

Viszonylag hamar kiderült már, hogy van muzikalitásom és hangom, azonban nem foglalkoztam vele tizennyolc éves koromig komolyan. Egészen véletlenül egy zeneművészeti tanulmányokat folytató ismerősöm hatására mentem el az első zenetanáromhoz. Innen indult az elkötelezettségem a zene mellett.

A Csillag születik versenyt követően, hogyan alakult az élete?

Folytattam a tanulást, eljutottam Bostonba is. A Római Nemzetközi Énekversenyen bejutottam a döntőbe. Játszottam a Pesti Színházban, vendégként a Nemzeti Színházban, az Operaházban. Megjelent öt lemezem, ebből 3 arany, egy platina lemez lett. Folyamatosan tudok koncertezni. Nagyon elégedett vagyok és nagyon boldog.

Hogyan fogadja – elsősorban a külföldi közönség – az Ön különleges hangját?

Nagyon nyitottak, általában, ahol fellépek, ott természetesen ezt meghirdetik, ki van írva, hogy férfi szoprán, nagyjából már sejthetik, hogy mit kapnak. Nagyon szerető közönséggel találkoztam eddig.

Milyen művek íródtak erre a férfi szoprán hangra?

Rengeteg mű született. A barokk kor tele van ilyen művekkel, szerepekkel, dalokkal. De a modern szerzők is szeretik a kontra tenorokat, a férfi szopránt. Szerencsére van választék.

Igényel a hangja valami különleges bánásmódot?

Nem, mert ez ugyanolyan emberi hang, mint más. Ugyanazok vonatkoznak rá, mint a professzionális énekesekre, vannak szabályok, amelyeket érdemes betartani. Nem javasolt dohányozni, nem érdemes sokat éjszakázni, inni. Ezek ártanak a hangnak, hosszú távon ártanak. Viszonylag fegyelmezett életet kell élni, és olyanokat kell énekelni, jó technikával, ami az ő hangjára íródtak.

Szabad idejében milyen zenét hallgat szívesen?

November közepétől csak karácsonyi dalokat, karácsonyi lemezeket hallgatok. Egyébként könnyű zenét hallgatok, ha komoly zenét hallgatok, akkor inkább elmegyek egy koncertre és élőben élvezem. De elég széles a skála, amit hallgatok.

A koncert hangulata, a dalok válogatása a karácsonyhoz kötődött. Szerepelt már ez az összeállítás templomban is?

Rendszeresen lépek fel templomokban, és az idei adventi turné több állomása is templomban volt.

Várható, hogy a közeljövőben a környéken, Vas megyében szerepel?

Ha meghívnak, szívesen jövök. Nagyon szeretem a megyét, a csodálatos természeti adottságait. Most is, amikor jöttünk a koncertre egy egészen csodálatos naplementét láttunk. Nagyon szürreális volt. Nagyon szívesen jövök bármikor.

Hogyan tölti a karácsonyt?

A karácsony most egy nagy pihenés lesz. Ez az adventi turné nagyon sok energiát igényelt. Így amit mindenki csinál, azt fogom tenni: családozni fogok, nagyokat pihenni, lazítani, jókat enni, és a barátokkal is fogok találkozni, amire most annyira nem futotta az időmből.

2016-ra vannak e már nagy tervei?

A 2016-os év az Eurovízióval fog kezdődni, mert a dalom bejutott a legjobb harminc közé. A dalt már meg lehet nézni a zenei megosztó portálon, vagy az én saját honlapomon. A január, február erről fog szólni, mert egy jó szereplés nagyon sok munka. Tervezünk egy újabb lemezt, amit év közben kell megcsinálni, hogy az év végén kiadhassuk. A külföldi szereplések is természetesen folyamatosan szervezés alatt vannak. Jövőre is szeretnék itthoni koncertsorozatot, hiszen egy ilyen vastaps, mint amit Bükön kaptam feltölti az embert, és még több ilyen élményre vágyik.

Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés