Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

VARÁZSLATOS BÜK

Pomezánski György ismert televíziós személyiség szerkesztésében és Bohák György televíziós rendező segítségével egy szórakoztató, kellemes estét tölthettek el a bükiek a Polgármesteri Hivatalban.

Ezúttal a Varázslatos Bük sorozatban a bor, a szüret, Szent Mihály nap volt a középpontban.

A rendezvényt stílszerűen bordalokkal indította a Répcementi Férfikar kamara csoportja. Bebizonyították dalaikkal, hogy nagyon színes repertoárt lehet szerkeszteni a bordalokból akár évszázadokat átívelően is.

A méltán egyre népszerűbb Gyógy Bornapok és Gasztro Fesztivál vezetőjével, Tóth Tamással beszélgetett Pomezánski a borról, a sikerről, a hagyományaink beépítéséről.

A szerkesztők egy jó kis fordulattal – a bortól elálmosodó emberrel – behozták a rendezvényre Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét, a Sok-Színpad előadásában. Nika Róbert a Szélestenyerű Fejenagy szerepében ismét nagy sikert aratott. A jelenetet követően szóba került az amatőr csoport munkája, a darab választás, a nemrég elért országos sikerek.

Az est fő gondolatsora a bor volt, így meghívták a szerkesztők Tóth Gábort is, hiszen a kőszegi borász az idei évben elnyerte Bük város borának és a Gyógy Bornapok fesztivál borának a címét is. Tóth Gábortól megtudtuk, hogy egy kőszegi családi vállalkozásban dolgoznak, mintegy tíz hektáron termelnek szőlőt. Az egész család részt vesz a bor előállításában, értékesítésében, van, aki a szőlőben, van, aki a pincében, van, aki a marketingben jeleskedik. Nem kívánnak „nagyobbak” lenni, mert ez az ideális „családi méret”.

Pomezánski ismét Tóth Tamás fesztivál igazgatót kérte beszélgetőtársnak. Ekkor azonban sötétbe borult a hivatal épülete, nem volt áram. Mint később kiderült egy oszlopot szántottak el, így az egész városrész áram nélkül maradt. Néhány mobil telefon segítségével félhomályban, de nagyon jó hangulatban fejeződött be az este.

 

 

Szerző: v.

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés