Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Újra Sok-szín-Feszt

Nyolcadik alkalommal október 8-9 között ad újra otthont a Művelődési Központ a Sok-szín-pad Társulat színjátszó fesztiváljának. 2009-ben gondolta úgy a Társulat, hogy a sok-sok szeretetet, amit az országos fesztiválokon kapunk, viszonozni kellene a társulatok felé egy tét nélküli komédiázással. Az elképzelésben partnerekre találtunk a Művelődési Központ, és az Önkormányzat vezetőiben. Azóta ez a fesztivál töretlen sikerrel zajlik minden évben. Vannak visszatérő csoportok, akik már szinte kikövetelik maguknak, hogy itt lehessenek. Ilyenek az Alig színpad Veszprémből, akik idén Illyés Gyula után szabadon egy népmese válogatással állnak színpadra. Itt lesz velünk a Szó és Kép Színpad Pápakovácsiból, akik egy Karinthy-Örkény kávéházi kabaréval készülnek, melynek címe: Beszélget ÉS Mi nták. Érkezik a Körmendi Kastélyszínházi Társulás Rideg Sándor: Indul a bakterház című híres művének folytatásával. Az előadás címe Meghalsz banya, a szerzője pedig Kéri Ferenc. A csepregi Farkas Sándor Egylet színjátszói egy Török Rezső darabot hoznak, a címe A Testamentom. Újra itt lesz velünk a vasvári „Üss a hasadra” Színpad. Tőlük komolyabb hangvételű előadásokhoz szoktunk, most viszont ők is komédiázni fognak, ráadásul két előadással készülnek. Török Rezső Szárazság című egyfelvonásos falusi történetét Zágon István vígjátéka, a Daisy követi. Első alkalommal látogat el hozzánk Bajánsenyéről a Kerkabarka Színjátszókör. Ők szintén egy Török Rezső előadással, a Végeladással lépnek színpadra.  Első alkalommal fogadta el meghívásunkat egy teljesen más műfajt képviselő csoport, a Just for Fun Line Dance, akik a szombati nap zárásaként hívják táncba a nézőket. Természetesen szombaton mi is színpadra lépünk. Egy új előadást láthat tőlünk a közönség. A komédiázáshoz igazodva egy régi történet modern feldolgozását visszük színre, méghozzá Sir Lancelot lovag históriáját, Andrásy Zoltán tollából. Szombaton még nem lesz vége a fesztiválnak. Október 9-én 18:00 órától láthatják a KOMISZ és DESZka Társulattól a Made In Hungária című musicalt. Aki követte a tavalyi fesztivál történéseit, már láthatta a Társulattól a Valahol Európában című előadást. A Társulat érdekessége és erénye, hogy középiskolásokból és a Zsirai Szociális Otthon értelmi fogyatékos lakóiból alakult, és remekül együtt tudnak játszani a színpadon.

A részletes program hamarosan elérhető lesz a városban kihelyezett plakátokon, a Sok-szín-pad Társulat facebook oldalán, valamint a Művelődési Központ weblapján. Az előadások megtekintése ingyenes. 

Szerző: Nika Róbert
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés