Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

TORKOS CSÜTÖRTÖK – A TORKOS SORON

Déli helyzetjelentés

 

Bükön az óra kicsit előre jár. Sokan még csak készülnek, hogy jövő csütörtökön torkoskodnak – féláron fogyasztanak az akcióban résztvevő éttermekben, Bükön a Caramell Hotelben, Fehérló Étteremben.

De Bükön már ma torkoskodtak.

A reggeli fogó pálinkára igazából nem volt szükség, mert Patthy Sándor képviselő úr euro konform módon elkábította a két, egyenként majd kétszáz kilós disznót. A büki disznóölés dolgos kezeinek többsége természetesen Bükről érkezett, de felfedeztünk csepregieket, bőieket.        

 A disznókat hamar megperzselték, majd „szétkapták”, kezdődhetett a feldolgozás. Több katlant állítottak hadrendbe, de a telepített kemence mellé még egy hordozhatót is befűtöttek. Úgy tűnik a férfiak nagyjából kisajátították a munkát, a tucatnyi férfi mellett a művházas hölgyek tüsténkedtek.

Amíg a katlanokban még csak a vöröshagymát pirították – a káposzta és a hús még sehol – addig már töltötték a húsos kolbászt, a kemencékben már sült a hús.

A hurka töltéshez dél körül készülődtek. Közben több fényképet is készítek, mindenki mosolyog, többen is pálinkával kínálnak. ( Maradt a fogópálinkából!) De a jogsimat nem kockáztatom. Aztán feltűnik a konkurencia. Egy fiatalember kezd fényképezni. Majd feltűnik a megyei napilap egyikújságírója is. OKÉ! Benne leszünk a Vas Népében.

Tóth Tamás, mint egy hadvezér felügyeli a folyamatokat.  Az öltözéke is ide készült. Bár nemrég még ebben a ruhában volt az önkormányzati ülésen.

 Minden flottul megy. Kattintok még néhányat a fényképezővel, aztán megyek a dolgomra.

Ők maradnak, dolgoznak. Fél ötkor jönnek a kóstoló jegyesek, arra mindennek kész kell lennie.

 

Szerző: varga

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés