Teltházas koncert, vastapssal, táncházzal

Viszonylag ritkán jár a nyugat-dunántúli koncertekre a salgótarjáni DŰVŐ együttes. Hruz Dénes zenekarvezető elmondása szerint a több évtizede zenélő együttes a jelenlegi felállásban kilenc éve muzsikál együtt. A csapat már 1983-ban elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet, kétszer a "Kíváló Együttes" kitüntetést.

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár vendégeiként adtak egy fergeteges koncertet. A nézők megtöltötték a nagytermet - még pótszékezni is kellett. A helyi és környékbeli táncosok mellett a szállodákból is jöttek vendégek.

A zenekar nem tagadva palóc gyökereit zenélt, de felcsendültek az alföldi dallamok, majd a kedvenc erdélyi nóták. A közönség az első pillanatoktól a zenekarral tartott, dobogtak a lábak az ütemre, gyakran jutalmazták vastapssal a zenekart.  Gerlecz Gábor szólótánca külön élmény volt a koncerten.

Egy kis technikai szünetet követően a zenekar dallamaira több tucatnyi fiatal, idősebb táncolt. A jó hangulatú táncház is bizonyítja: Bükön nyert a népzene, néptánc.

A rendezvényt a Nemzeti Kultúrális Alap támogatta.

Szerző: varga
Vissza a kategória oldalra

» Rajzokat díjaztak a víz világnapján | 2018. 03. 23.

» Minivasúttal alpesi tájakon | 2018. 03. 21.

» "A forradalom napját a nemzet nyilvánította ünnepnappá" - városi megemlékezés március 15-én | 2018. 03. 15.

» Városi megemlékezés március 15-én | 2018. 03. 13.

» Olvasószemüveg - Páros Mágia | 2018. 02. 24.

» Roma Kultúra Világnapja - Sztojka József "KÉK AZ ÉG" című kiállítás megnyitója 2018.03.02. 18.00 óra | 2018. 02. 24.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 04.24.
Holnap 04.25.
H.Után 04.26.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentése
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on