Teltházas koncert, vastapssal, táncházzal

Viszonylag ritkán jár a nyugat-dunántúli koncertekre a salgótarjáni DŰVŐ együttes. Hruz Dénes zenekarvezető elmondása szerint a több évtizede zenélő együttes a jelenlegi felállásban kilenc éve muzsikál együtt. A csapat már 1983-ban elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet, kétszer a "Kíváló Együttes" kitüntetést.

A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár vendégeiként adtak egy fergeteges koncertet. A nézők megtöltötték a nagytermet - még pótszékezni is kellett. A helyi és környékbeli táncosok mellett a szállodákból is jöttek vendégek.

A zenekar nem tagadva palóc gyökereit zenélt, de felcsendültek az alföldi dallamok, majd a kedvenc erdélyi nóták. A közönség az első pillanatoktól a zenekarral tartott, dobogtak a lábak az ütemre, gyakran jutalmazták vastapssal a zenekart.  Gerlecz Gábor szólótánca külön élmény volt a koncerten.

Egy kis technikai szünetet követően a zenekar dallamaira több tucatnyi fiatal, idősebb táncolt. A jó hangulatú táncház is bizonyítja: Bükön nyert a népzene, néptánc.

A rendezvényt a Nemzeti Kultúrális Alap támogatta.

Szerző: varga
Vissza a kategória oldalra

» Májusfa kitáncolás | 2017. 05. 24.

» A Pannon Cigányzenekar Nyárköszöntő koncertje | 2017. 05. 22.

» Az én városom, Bük | 2017. 05. 19.

» Olvasószemüveg - Kepes András | 2017. 04. 26.

» Büki Majális 2017. április 28 – május 1. | 2017. 04. 26.

» Büki Majális | 2017. 04. 26.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Szolgáltatók
Büki időjárás
MA 05.27.
Holnap 05.28.
H.Után 05.29.
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek
Hírlevél
Amennyiben szeretne naprakész lenni városunk mindennapjaiból, iratkozzon fel hírlevelünkre az alábbi űrlap segítségével.
Szavazás
A legutóbbi szavazás eredménye:

Hogy tetszik Önnek a megújult Bük.hu?Eredmények
Bük város a Facebook-on