Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Meglepetés zenekar az Asszonyfarsangon

A 2016-os Asszonyfarsang sztárvendége, meglepetés fellépője a Happy Gang együttes volt. A fiúknak viszont az volt meglepetés,- elmondásuk szerint-, hogy ezen az estén, közel 500 nő előtt kell fellépniük. Nem ijedtek meg, a hölgyek szívének kedves slágerekkel szórakoztatták a tomboló gyengébbik nemet.

 

Paréj Zoltán Cory:

Ez az információ hozzám ma délután jutott el. Annyit tudtunk az egész buliról, hogy óriási meglepetés, ki sem szabad írni még a facebookra sem. Fogalmam sem volt, hogy hova jövünk, ma délután mondták, hogy egy nagyobb számú hölgycsapat fog fogadni minket. Nagyon megörültünk neki, mindig kedvesek voltak nekünk a hölgyrajongók, úgy hogy nagyon szívesen jöttünk.                                                                                         

 

Móré András „Vitamin”:

Ilyen élményben nem volt még részünk, teljesen hízelgő ez számunkra. Ennyire jó közönséggel ritkán találkozik az ember.

 

Át kellett írni amiatt a műsorotokat hogy csak hölgyeknek énekeltetek?

 

Móré András „Vitamin”:

Többféle műsorunk van. Van egy alapműsor, a többit a helyzet hozza magával.

Van egy szimfonikus műsorunk is és egy élő koncertre való is. Nagyon jó évet zártunk, volt egy élő koncertünk Budapesten. Remélem, legközelebb már élőben játszhatunk nálatok is.

 

A csapat 1993-ban indult, és 96-ban a Bravo újság közönségszavazatai alapján, őket választották az év legnépszerűbb együttesének. Legismertebb dalaik: Kérek egy kulcsot a szívedhez, Fiatal szerelem, Sokáig voltam távol, Minő guminő, Lógatom a lábam.                                                                                       Közel egymillió eladott album, arany és platina lemezek szerepelnek a statisztikájukban.

1999 szilveszterén megbeszélték a tagok, hogy a zenekar megpihen. Addig hat albumuk jelent meg.                                                                                                                   

 

Paréj Zoltán „Cory”:

Kicsit elfáradtunk. 7 év nagyon intenzív popsztárságban voltunk benne, ami évről évre egy új lemezt, több ezer fellépést jelentett. Minden évben kreatívnak is kellett lenni, fizikálisan és mentálisan is meg kellett felelni. Őszintén megvallva, ez azért az emberből nagyon sokat kivesz. Ha nincs idő feltöltődni, felszedni az új energiákat, akkor az ember egy kicsit belefárad. Ez is egy munka. Számomra mindig egy professzionális sportoló volt az ideál és én ezt így is próbáltam megközelíteni. Tehát nagyon odafigyeltem a pihenésre, az étkezésre, hogy mindig magas szinten legyek fizikálisan és mentálisan is, de azért egy ilyen hét év az megviseli az embert. A motiváció egy kicsit alább hagyott, illetve az ember a fókuszt elveszítette. Úgy hogy abban állapodtunk meg 1999 szilveszterén, hogy egy picit megpihenünk. Ebből lett egy 11 éves nagyobb pihenő, ami persze nagyon sok mindent foglalt magában. Külön utakon jártunk. Én a zene közelében maradtam. Csináltam egy szólólemezt, egy másik zenekart, rock zenében utaztam, volt a Tibor vagyok, de hódítani akarok című mozifilm, annak a főcímdalát írtam, a filmben is benne vagyok. Szóval kalandoztunk minden felé, majd 2011 – ben sokadik felkérésre éreztük úgy, hogy akkor itt az idő, hogy visszaszálljunk erre a pacira és újra nyargaljunk.

 

Milyen volt újra visszatérni?

 

Móré András „Vitamin”:

Nagyon hosszú idő, éppen ezért én nagyon nehezen tudtam elképzelni, hogy azok a dalok, amit huszonévesen énekeltem, énekeltünk, - tehát én most a magam részéről beszélek -, hogy tudom majd azt megint énekelni? Ráadásul igaz, hogy maradtam a zenénél, de inkább háttérmunkákat végeztem, és 11 év színpad nélküliség…. hát…. Annyira izgultam, mint a vizsgáim előtt. Úgyhogy kellett néhány fellépés és koncert, hogy újra visszarázódjak és megtaláljam magam e téren.

 

Melyek a további terveitek?

 

Paréj Zoltán „Cory”:

Rengeteg tervünk van. Mindig tervezünk. Én legalább 5 évvel járok magam előtt és a dolgok előtt. A tavalyi évben minden mellett elkészítettünk egy best of lemezt, ami aztán dupla album lett, mivel van több olyan dal is, aminek két féle variációja van. Ezt szeretnénk idén megjelentetni, és a digitális világba belépni. A mi dalaink nem nagyon vannak fent a zenefogyasztó közösségi oldalakon és az idő szava, hogy ezeken a helyeken nekünk is meg kell jelenni. Egy nívós anyagot akartunk összerakni, tulajdonképpen az év háromnegyed része a háttérben ezzel is zajlott, hogy készült ez az anyag. Illetve most már úgy érezzük, hogy új dalokkal is előrukkoljunk, ezen is gőzerővel dolgozunk. De hogy csak egy szemelvényt mondjak a tavalyi évből: Budapesten van a legnívósabb élőkoncertes helyszín, ahol most már 3. éve tudunk nagy bulit szervezni, különböző vendégeket hívunk. Idén meghívtuk az East 17 zenekart is, az angol akkori tini csapatot, akik nekünk is az ideáljaink között szerepeltek. Velük együtt tudtuk énekelni a Sokáig voltam távolt. Frenetikus pillanat volt! Nagyon komoly történések vannak már a hátunk mögött. Vitamin említette a szimfonikus koncert verziót is, az is egy fantasztikus élmény volt. Ezeket a dalokat egy 30 fős szimfonikus zenekar és egy 7 fős hagyományos zenekar kíséretében előadni a Budapesti Kongresszusi Központban… ezek olyan pillanatok, amik az embert lelkileg nagyon nagy magaslatokba tudja emelni és ebből tudunk táplálkozni. Úgyhogy úgy éreztük, hogy a név kötelez minket és mindent bele kell adni. Most itt tartunk.

 

Móré András „Vitamin”:

Nemrég jelent meg egy új dalunk, Légy happy címmel, klip formájában is. Ez azért volt érdekes, mert Bobby McFerrin nevéhez fűződik ez a dal, mi vagyunk az elsők 25 év után, akinek megadta erre a dalra a feldolgozási engedélyt. Amiről a Cory beszélt, a tavasszal megjelenő Best of lemezünk, azon több új dal is lesz, és ez majd így tovább, több dal is lesz.

 

A munkamegosztás hogy megy nálatok, zeneszerzés, dalszövegírás szempontjából?

 

Móré András „Vitamin”:

Régen erre volt egy bevált séma, de ez most már felborult, mert régen én írtam a zenét, és cory a szöveget, most már ez össze – vissza pörög.

 

Cory és Vitamin köszöni a szervezőknek a meghívást, a hölgyeknek hogy jó közönség voltak. Az együttes műsorát megtalálják a tévés honlapon, a www.triotvdunantul.hu oldalon. Az élő riportot pedig facebookos oldalon: www.facebook.com/triotvdunantul/.

 

 

 

Szerző: Barasits Edina
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés