Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

KULTÚRWELLNES ÉS EGYÉB PROGRAMOK

2015-ben is folytatódik a büki kultúrwellnes. A hagyománynak számító programok mellett lesznek újdonságok, és néhány rendezvény jubilál ebben az évben, ahogy Bük városa is.

 

 Milyen rendezvények lesznek az év elején a Kultúrwellnest megelőzően?

Tóth Tamás intézményvezető, Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár:

    A Magyar kultúra napi műsorral indult a büki programok sokasága, ami az év végéig szórakozást kínál minden korosztálynak és indul a téli - tavaszi bábszínházbérlet is.

  Február 06-án pénteken volt az asszonyfarsang, nagyon – nagy volt az érdeklődés. Próbáltak lefizetni minket, mondjuk meg ki lesz a sztárfellépő, de most sem mondtuk meg.

   Aztán lesz disznóölés február 12-én az igazi torkos csütörtökön zenével, tánccal, este kóstoltatással. Nemsokára kezdjük a jegyeket árulni.

   Farsangi felvonulás 17-én, ahol természetesen elégetjük a telet a megszokott máglyán. DJ Szunyoggal egy kis délutáni mulatság fog kerekedni.

   Február végén, március elején, érkezni fog Zacher Gábor, Dunai Tamás előadói estre, kicsit erősebbek lesznek ezek a programok, idén több előadói estet szeretnénk rendezni.

   A hagyományőrző farsang is meg lesz tartva, folyamatban van az egyeztetés a Csík zenekarral. Eléggé elfoglaltak, így nem biztos, hogy a farsangi időszakban kerül megszervezésre. Akkor talán egy húsvéti mulatság vagy egy böjt alatti táncház jellegű mulatságként tartjuk, úgy ahogy tavaly, de több tánctanítással, több mókával hozzuk ezt össze.

  Már most tudom mondani a színházkedvelőknek hogy március 28-án a Hevesi Sándor színház vándor darabja fog itt bemutatkozni Bükön. Úgy gondolom, hogy az első három hónap is színes lesz, aztán áprilistól robbanunk, hisz tervek szerint április utolsó hétvégéjétől kezdődik és október első hétvégéig fog tartani a kultúrwellnes. Sok mindent tervezünk most a programokon kívül, többek között a költségvetést. Sok pályázat van folyamatban, gőzerővel írjuk és adjuk be őket. Hisz ebben az évben több jubileum is lesz. Első és legnagyobb, hogy Bük 750 éves. Ezen kívül jubilál az Arató ünnep, ami megérte a negyed évszázadot. A megszokott arató csapatokon kívül jönnek mások is, megy a híre a rendezvénynek. Másfél – két hónap múlva már talán el tudom mondani, hogy kik jönnek majd az ünnepségre. Etno Folk forgatag lesz a nyitóünnep, nyitó nap. Lesz játszóház, kézműves vásár, író – olvasó találkozó, hisz elég sok néprajzi témájú könyv fog megjelenni. Idén új elemként biztos hogy be fog lépni a táncház kint Bükfürdőn, ezzel köszöntve a 25 esztendőt. Aztán lesznek a Gyógy-Bor Napok amit ebben az évben harmadszor szervezünk, és 10 éves lesz.

 

Hogy egy kicsit felcsigázzuk az érdeklődést, néhány sztárfellépő nevet említene, akik ellátogatnak idén Bükre?

T.T.:  Biztos hogy fel fog lépi idén az Ocho Macho együttes, Csík zenekar, a Pannon Cigány zenekar sztárvendégekkel, Quimbi zenekar, és a visszakövetelt fellépők a Cimbaliband, a Magyar Vista… Tárgyalásban vagyunk Palya Beával, és az új albummal érkeznek Herczku Ágiék. Próbálok odafigyelni az egyensúlyra, nehogy megunják az emberek a népzenei műsorokat.

Biztos hogy jön a Firkin is újra, csak nem a megszokott programon, hanem egy másikon.

Természetesen megtartjuk a Szivárvány fesztivál, de az egy egész hétvéges program lesz. Lesznek népzenei műsorok, és jóval több színház és egyéni előadói est lesz.

Augusztusban megrendezzük a várva várt utcabál is.

És hát van nekünk egy ifjúsági egyesületünk is, sok fiatallal, akik tele vannak ötletekkel. Lesz Elektromajális, Elektric winter night decemberben, gyerekeknek Pizsama party ott alvással. Bővebb programok egy későbbi időpontban kerülnek majd a nyilvánosság elé.

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: Barasics Edina
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés