Kezdődik
Kezdődik a 12. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofeszivál -
Bükfürdő, július 19 – 23.
Idén is fejest ugorhatunk a kultúrába Bükön! – Gasztronómia, kultúra és lazulás a fürdővárosban!
5 nap, 6 színpad, több, mint 40 koncert, családi és gyermekprogramok - idén 12. alkalommal lesz a megye fesztiválszékhelye Bükfürdő, középpontban ötnapos gasztronómiai és kulturális attrakciójával, a XII. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivállal, amin történelmi korok étkei, számos pincészet borkínálata és hat színpadon zenei- és gyermekprogramok várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit július 19. és 23. között.
A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Szent György napjától Szent Mihály napjáig tartó kulturális rendezvénysorozatának, a Kultúr Wellnessnek legnagyobb szabású és egyben legnagyobb érdeklődésre számot tartó ingyenes eseménye a fesztivál. A program Bükfürdőn, a Gyógy-és Élménycentrum melletti parkolóban felállított színpadokon – Bük színpad, Bor színpad, Gyermek színpad, Gasztro színpad, Jazz-Blues Udvar – zajlik, 5 napon keresztül izgalmas és változatos időtöltést biztosítva a vendégek számára. A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el. A hatodik színpadot a fürdőben alakították ki – Fürdő színpad -, ahol a délutáni programok fürdőbelépővel látogathatók.
A nagyszínpadokon fellép többek között a Wellhello, az Anima Sound System és Bognár Szilvi, Fenyő Miklós, a Kiscsillag, az Intim Torna Illegál, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Tátrai Band és a Bohemian Betyars. A meghittebb, intimebb kikapcsolódást nyújtó Jazz-Blues Udvar vendége lesz Török Ádám és a Mini, a Solid Jazz Band, Pély Barna, Ferenczi György és a RackaJam. A legkisebbeket többek közt a Kakaó zenekar, Rosta Géza, a Hangerdő Társulat és a Langaléta Garabonciások szórakoztatják.
A gasztro program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek. Az alapot ehhez az is szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki turisztikai menedzsment szervezet a helyi termelői piacot. A Gasztro színpadon a fesztivál minden napján ismert és neves meghívottak mutatják be főzőtudományukat. Itt lesz Gerdesits „Faszi" Ferenc + a Kutyák (A Kutya Vacsorája), a HAHA Produkció (Hajdú Steve+Harsányi Levente), Bíró Lajos séf, Nádasdi Janó + Gálos Ádám (ITI), valamint Nika Róbert és Tóth Tamás gasztrobarátok.
A Történelmi Udvar résztvevői is csatlakoznak a gasztronómiai programokhoz. A Korok, történetek, ételek hívószavak köré épített tematikus helyszínen a Nádasdy Ferenc Bandérium és a Hunyadi Mátyás Fekete Sereg Hagyományőrzői mutatja be az általuk megjelenített korszak életmódját, szokásait, és főzik meg egy-egy jellegzetes ételét.
A fesztiválra a GYSEV 50%-os utazási kedvezményt biztosít!
Fényképeink 1 nappal a fesztivál nyitása előtt készültek.