Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

IX. GYÓGY-BOR NAPOK - BÜKI GASZTRO FESZTIVÁL - 4. nap

Bamakoba induló rally autó, lencsés vaddisznó ragú, esőáztatta PASO koncert.

A IX. Gyógy-Bor Napok és Gasztrofesztivál 4 napjának krónikája.

 Az égiek idén nem voltak kegyesek a szervezőkhöz. Majd minden nap kaptunk égi áldást, hol többet, hol kevesebbet.

Ennek ellenére már a programok kezdete előtt látni lehetett, hogy ismét egy remek napnak nézünk elébe. Este 5 körül kezdett felpezsdülni az élet a helyszíneken. A gyerekszínpadot benépesítették a bábszínházasok, és a sárkányokat legyőző embergyerekek.

Közben a gyerekszínpadtól nem messze a gyerekek megmutathatták kreativitásukat, ugyanis ide lett leállítva egy kezdetben még fehér rallyautó,  amire mindenki rajzolhatott valami szívhez szóló üzenetet az afrikai gyerekeknek.

Az autó mellett pedig felfedeztünk egy ismerős arcot. A büki származású Eredics Katalint, aki a Rock-It Bamako Team tagjaként 2015-ben neki vág a közel 9000 km-es túrának.

Beszélgettünk vele az ötlettől kezdve a szervezésen át, a humanitárius szerepig bezárólag. Közben felszálltak a füstjelek a Nádasdy Bandérium táborából, ahol korabeli ételeket készítettek. Vaddisznót lencsével, vaddisznónyársat vörös borban párolt mézes gyümölcsökkel. Néha lőttek is egyet-egyet hol puskával, hol ágyúval, ezzel is kergetve a gyülekező viharfelhőket.

A gasztroudvarba betévedtek a pécsi gasztroforradalmárok, és jókedvűen rittyentettek egy jóféle halászlét Vivat Bacchus módra, Wunderlich Lojzi féle roset kóstolgatva. Csak hogy jobban főjön az a hal Ferenczi Gyuri rázendített a Rackajammal, és velük vette kezdetét a szombati koncertek sorozata. Őket a Magyar Vista Social Club követte a gasztro  színpadon.

A Vivat Bacchus épp csak kifújta magát a halászléfőzés után, már mentek is a nagyszínpadra, ugyanis ők adtak este 8-kor egy remek hangulatú koncertet. Egyel kevesebben érkeztek Bükre, de a jó hangulat így is garantált volt.

Közben berendezkedtek a zenekarok a Jazz-Blues udvarba is, ahol először a Pistons Jam, majd a várva várt Hot Jazz Band adott egy fergetegesre sikeredett koncertet. Az egyébként is fülledt éjszakában parázs hangulat alakult ki a 20. század eleji jazz muzsikára. Nem volt ott fáradt ember, rengetegen ropták a táncot a Fürdő-étterem teraszán.

És aki még nem fáradt el, annak ott volt az esti sztár fellépő a PASO, azaz a Pannonia Allstar Ska Orchestra.

Egy dolog vetett rossz fényt a koncertre. A hirtelen leszakadó eső, ami elől nagyon sokan – hova máshova – a boros gazdák sátrai elé menekültek.

A fesztivál 4. napján is nagyon rendben volt minden, a kilátogatók jó kedvét még a leszakadó eső sem vette el, így aztán a tömeg hajnalig maradt a menedéket nyújtó sátrak alatt.

 

Szerző: nikarobi
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés