Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

IX. GYÓGY-BOR NAPOK - BÜKI GASZTRO FESZTIVÁL - 2. nap

 

A nagyszínpadi programok 17 órától kezdődtek, de a gyerekszínpadnál 15 órától kézműves foglalkozások, népi játékok, sportanimációs és gyerekprogramok zajlottak. 17 órától a Napraforgó Meseszínház előadásában a Csodafurulya című zenés interaktív mesejátékát láthatták a gyerekek. Nagyon élvezték, ahogy a színészek bevonták őket is az előadásba. Fokozva a gyerekek jókedvét, 18 órától Bognár Szilvi énekelt a gyerkőcöknek, aki megénekeltette, megmozgatta őket.

Eközben a Gasztro udvarban megkezdődött az „Örömfőzés”. A csütörtöki két szakács: a Barabonto zenekarból Csülök, aki áfonyás szarvas pörköltet főzött szőlővel, és Bartók Zoltán a TV2 riportere volt. Ő harcsapaprikást készített kapros túrós csuszával.

Amíg az ételek készültek, a Gasztro színpadon Kacsó Hanga a Fölszállott a páva szólóének kategóriájának 2014 - es győztese bűvölte el hangjával a közönséget, és Berecz István a szólótánc kategóriájának 2012 – es győztese ropta a táncot a Boglya Népzenei Együttes zenéjére.

A hangulat már alakult, a közönség száma egyre nőtt, ahogy közeledett az esti programok időpontja. A nagyszínpadi műsort a Tárkány Művek kezdte, majd a Barabonto zenekar, és a Balkan Fanatik következett. Az emberek jól érezték magukat, énekeltek, táncoltak, tomboltak a színpad előtt.

Idén bemutatkozott egy negyedik, szolidabb helyszín is a Fürdő Étteremnél: a Jazz – Blues udvar. A hangulatosan kialakított helyszínen egy másfajta hangulatba kerülhetett az odalátogató. A Clemens Madrigál kórus köszöntötte elsőként a nézőket, majd Gáspár Eszter mutatkozott be az étterem vendégeinek. Őket a Tarub és Mosoly csoport hastánc és show tánc bemutatója követte, majd a Jazz udvar csütörtöki estjét a Szolid Jazz Band játéka zárta.

Műsorok közben élvezhettük a Vylyan Pincészet vendégszeretetét, és a Fürdő étterem finom ételeit is megkóstolhattuk.

A standok éjjel kettőig tartottak nyitva, ahol finom borokat és különleges ízesítésű pálinkákat kóstolhattak a szomjazók. Mellé jóféle kemencés langallót és kürtőskalácsot majszolhatott a vendég.

 

Szerző: b.e.
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés