Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

IX. GYÓGY-BOR NAPOK - BÜKI GASZTRO FESZTIVÁL- 1. nap

Szerdán kezdetét vette Bükön a IX. Gyógy-Bor Napok és Gasztrofesztivál.  A bükfürdői nagyparkolóban vasárnapig fog szólni a zene 4 helyszínen. Mellette helyben készült ételeket kóstolhatnak, de megtalálhatják a forgatagban a frissen megválasztott Bük város borát is.

Németh Sándor polgármester köszöntőjével vették kezdetét immár 9. alkalommal a Gyógy-Bor napok. Már a hivatalos megnyitó előtt megalapozta az Ungaresca néptáncegyüttes az 5 napos fesztivál hangulatát, hiszen táncukkal még a gyülekező viharfelhőket is elzavarták. Természetesen a tavalyi Tornai Pincészet aranykönnye után idén is megválasztották Bük város borát, amely a kőszegi Tóth-pincészet egyik bora lett.

Idén első alkalommal nem csak a város borát választották meg, hanem egy társadalmi zsűri megválasztotta a fesztivál borát is, amely szintén a Tóth-pincészet 2013-as Cabernet Sauvignonja lett.

 Idén a moderátor szerepét ismét elvállalta Kandász Andrea mellett Szép Bence bűvész-humorista. Bence egy-két poénja már az első nap betalált. A megnyitó után aztán beindult az élet a színpadokon, felszállt a füst a gasztro udvarban, ahol első nap Bánszky Péter és Réczeg József mesterszakácsok csillogtatták meg a tudományukat. Őket aztán mindennap követi valaki a sátorban, minden nap lesz a rendezők megfogalmazása szerint: örömfőzés. A főzés mellett benépesültek a színpadok is.

A gyerekszínpadon a Fortissimo együttes szórakoztatta a gyerekeket a Kakaó együttes után. 

A gasztro színpadon közben behangolt a Folkish, akiket már ismerhet a büki közönség, hiszen a zalaegerszegi csapat adott már Bükön egy megható és elgondolkodtató műsort tavaly október 23-án a művelődési központban. Mint a nevük is mutatja, elsősorban népzenét dolgoznak fel saját hangszereléssel, saját maguk által készített hangszerekre.

Mire vége lett a Folkish zenekar koncertjének, megtelt a nagyszínpad előtti terület, hiszen érkezett az est talán legjobban várt előadója Ruzsa Magdi. Ennyien még soha nem voltak Bükön, koncerten. Rúzsa Magdi saját zenekarával lépett fel. egymás után szólaltak meg a közelmúlt slágerei.  A közönséget is bevonta Magdi a produkcióba, több alkalommal is megénekeltette a közönséget. Majd a koncert után a rajongóknak autogramot osztogatott az énekesnő.

A fesztivál első napja rengeteg embert kicsalogatott a rendezvényre. Várjuk a folytatást!

 

  

 



Forrás: fotó: Ruzsa Magdi zenekara, Varga
Szerző: nikarobi

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés