Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

III. ETNO-FOLK FORGATAG BÜKÖN

Három éve a büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár vezetője és munkatársai a Büki Nyár rendezvénysorozat újra gondolását tűzték ki célul. Ennek eredményeként 2012-ben rendezték meg előszöz az Etno Folk Fesztivált. Főszerepbe került a magyar népzene, néptánc, valamint a népzenei alapokra építkező világzene.

Az idei 3. fesztiválra Tóth Tamás és csapata négy együttest hívott meg.

Elsőként az UFO együttes szállt le a büki fürdő parkolójában felállított színpadra. A United Folk Orchestra nevezetű formáció nem mást takar, mit a 30 éves Boglya Együttes ( Szombathelyről) és a Koprive Tamburazenekar ( Szentpéterfáról) világzenei produkcióját. Bár az UFO már járt Bükön, de a közönség örömmel fogadata a magyar és a horvát népzene újszerű feldolgozását. Földesi Jánosék kíváló hangulatot teremtettek a következőm zenekaroknak.

A második fellépő együttes Budapesrtől érkezett. A Buda Folk Band tagjai gyerekkoruktól kezdve foglalkoznak a magyar és más kelet-európai népek zenei hagyományával. Számukra természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában. A népzene mellé más zenei műfajokból is szívesen merítenek gondolatokat, így hozván létre egy sajátos, ugyanakkor rendkívül színes zenei vegyületet. Zenéjüket úgy nevezték el, hogy „világi” népzene, mely szójáték arra utal, hogy meggyőződésük szerint a magyar népzene már önmagában is világzene. Ifjabb Csoóri Sándor és Éri Márton vezetésével csak fokozódott a hangulat. Különösen a balkáni dallamokra pörgött fel a közönség.

Az est talán leginkább várt sztárja Hercku Ágnes volt, aki egy frissen kapott kitüntetéssel érkezett. Herczku Ágnes és Nikola Parov a magyar népzenei, világzenei élet megkerülhetetlen személyiségei. Műsorukban Herczku Ágnes hagyományőrző albumának dalai mellett az aranylemezes, többszörös Fonogram-díjas szerzőpáros saját szerzeményei, világzenei feldolgozásai szerepeltek. Herczku Ági gyönyörű hangja mellett a kísérő zenekar önálló számai is kiválóak voltak.

Az estet – kissé talán késői időpontban – a  Bohemian Betyars zárta. A fiúk a hírnevüknek megfelelően keményen zúztak a színpadon. Egy többhetes spanyol turéjuk első állomása az úton Bükön volt. A „speed folk freak punk" stílust jókedvű, pörgős koncert keretében hozták. A színpad előtt a közönség együtt énekelt, táncolt a közönséggel. Hallgatva a zenéjüket, nézve a produkciót bizonyára sikerül lesz a spanyoloknál is.

 


Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés