Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Forgószinpad

 

Március 21-én, szombaton este 7 órától folytatódik a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár tavaszi színházi bérlet sorozata. Ezúttal a vasvári Üss a hasadra! Színpad A fölösleges fájdalmak kora című versszínházi előadását tekintheti meg a közönség.

A bérleten kívüli jegyár 1.000.- Ft.

Költők háborúról és családról - női szemmel

Továbbiak a részletekben

 

 

 

Költők háborúról és családról - női szemmel

 A XX. század a történészek egybehangzó álláspontja szerint az I. világháborúval kezdődött. Az első világégés számtalan súlyos következményei közül a legfájdalmasabb, hogy Európa az újrafelosztás ellenére (és következtében) szinte megállíthatatlanul sodródott az újabb, még súlyosabb világháborúba s az azt követő hidegháborús atomkorba.

Az irodalom számára is meghatározó érvényű témává vált a háborúk borzalma. Számtalan antológiát állítottak össze erről, s ma is kimeríthetetlen a téma.

 Ez az összeállítás azt próbálja szemügyre venni, hogyan jelenik meg a háborúk világa kortárs költőink verseiben - női szemmel; a háború (sokáig) elsősorban a férfiak „dolga" volt, a szenvedés pokláról is ők tudtak a legtöbbet. A frontok hátországában hagyott nők azonban legalább annyit szenvedtek, és számot is adtak erről. Nyilván nem a katonák nézőszögéből közelítettek a témához, hanem feleségként, anyaként egyszerre érezték és élték át testközelből nemzetek és családok szenvedését, széthullását, pusztulását.

Szereposztás nincs.

Előadják:

Gellérfi Zsuzsanna - Hollósi Bernadett - Márton Hajnalka - Németh Anita - Rajner Ágota - Varga Evelin

rendezte: Rajner Ágota

szakértő: dr. Nagy Gábor költő, irodalomtörténész

Támogatta: az MMA (Magyar Művészeti Akadémia)

 

 



Forrás: Büki Közös Önkormányzati Hivatal
Szerző: Büki Közös Önkormányzati Hivatal
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés