Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

BÜKÖN IS MEGEMLÉKEZTEK A VÍZ VILÁGNAPJÁRÓL

KIHIRDETTÉK A GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT EREDMÉNYÉT

A víz világnapja alkalmából hirdetett rajzpályázat eredményhirdetését tartottak Bükön, az általános iskola tetőterében. Bői és büki óvodások és iskolások közel 140 rajzzal pályáztak, amik közül a legszebbnek ítélt 12 pályaművet díjazta a zsűri.

 

A víz világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította e nappá, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Cél, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

2008 óta Bükön rajzpályázattal emlékeznek a víz világnapjára. Óvodásoknak, iskolásoknak hirdetett immár 7. alkalommal a mára a Soproni Vízmű Zrt-be beolvadó Büki Vízmű Kft, a Büki Gyógyfürdő Zrt, valamint a Büki Művelődési Sportközpont, könyvtár. Az idei évben Víz és Energia volt a pályázat címe, ezzel kapcsolatban várták a szervezők a pályamunkákat. A büki és a bői óvodások és iskolások idén is kitettek magukért, 138 rajz érkezett, ezekből választották ki a szervezők a díjazottakat.

Az eredmény hirdetésre ma délelőtt került sor az általános iskola tetőterében. A  díjátadón megjelent Rádonyi László a Soproni Vízmű Zrt vezérigazgatója is, akit a víz világnapjának jelentőségéről emlékezett meg.

Három kategóriában hirdették ki a rajzpályázat győzteseit. Az óvodásoknál első helyezett lett Németh-Burgener Violetta, a második helyezett Karvalics Rebeka, harmadik lett Szanyi Zénó. Különdíjat kapott Nagy Réka. Mind a négy díjazott a lila csoportba jár.

Az iskolásoknál az alsósok közül Krisztián Róza 3.a osztályos rajza volt a legszebb, második helyezett Pados Bianka 4.b osztályos tanuló lett. A harmadik legszebb rajz Jánosi Benjámin bői 3. osztályos kisiskolásé lett, a különdíjas Koszorús Bence 1. osztályos tanuló a büki iskolából.

A felsősöknél remekeltek a bőiek, első Vincze Natália 7., a második Németh Laura szintén 7., a harmadik Gönczöl Mátyás 5. osztályos tanuló lett. Mindhárom díjazott a bői általános iskolába jár. A felsősöknél a különdíjat Balogh Annamária 7. osztályos tanuló a büki iskolából kapta. A díjakat ebben ez évben  a már soproni központtal működő vízmű, a Büki Gyógyfürdő Zrt. ajánlották fel. A szervezésben részt vett a Művelődési és Sportközpont, Könyvtár.

 

Szerző: nika-varga

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés