Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Büki Majális 2017. április 28 – május 1.

április 28. 19.00

Forgószínpad – Büki Színházi Esték

Bábelna - Keleti nyitás

étkezdei vígjáték a Terminal Workhouse előadásában

írta és rendezte: Dömötör Tamás

belépő: 1.500.- Ft

helyszín: Büki MSK Színházterme

  „Másrészről meg szó sincs feketékről – mert a néger szót már rég nem használjuk Gusztáv – hanem Azerbajdzsánról van szó. Akik tulajdonképpen a távoli rokonaink. Nézd meg a zászlójukat, meg nézd meg a székely lobogót! Szinte egyforma! Hát még a honfoglalásunk is együtt volt, de ne is menjünk bele, hiszen – többek közt – erről is szól majd ez a kis műsor, amit teljes szívvel készítettünk nektek.” Tasnádi István író tollából származik a 2000 -ben bemutatott „Bábelna – nyelvleckék halandóknak” című legendás előadás szövegkönyve. Igazi népszínházi erényeket felvonultató előadás volt az eredeti, szabad és vicces, azonban sokszor drámai mélységű. Az új előadás a Keleti Nyitás címet viseli, a szöveg majdnem teljes egészében új. Azért majdnem, mert Tasnádi István drámájából egy jelenetet – kicsit átpozícionálva ugyan – megtartottak. Tiszteletből. A Terminal Workhouse arra vállalkozott, hogy az eredeti előadás struktúráját megtartva újra írja a történetet, a jelenkori társadalmi viszonyrendszer figyelembevételével. Ez nem jelenti azt, hogy direkt politikai utalások kerülnek az új drámába, sokkal inkább a társadalmi közérzetet próbálják visszatükrözni, és humorral feldolgozni.

 Bábelnán, az asztalosipari szövetkezetben nem mennek jól a dolgok. Az üzem haldoklik. Azonban egy új, azerbajdzsáni befektető megveszi a céget, és hoz magával ötven azeri dolgozót is, a komplett családjaikkal együtt. Az üzem dolgozói tiltakoznak, megrongálják az új tulajdonos autóját is. Trágár szórólapokat terjesztenek az üzem területén. Zoltán, (a cég régi-új személyzetise - HR-ese) kulturális ajándékkosárral próbálja meggyőzni az üzem dolgozóit – az előadás nézőit -, hogy az azeri családok és munkások befogadása nagyszerű dolog. 

 A kulturális ajándékkosár jeleneteket vonultat fel a magyar történelem ezer évéből – Szent Istvántól egészen a huszadik századig, amely jelenetek tanulsága, hogy a befogadás és a nyitottság milyen hasznos volt a magyar nemzet számára. A jelenetek művészi színvonalát nagyban forgácsolja, hogy Zoltán, és az üzem portása Gyula játssza az összes szerepet a műsorban. Továbbá forgácsolja az is, hogy a műsor legelején megérkezik Gusztáv, a legjobb hentes az üzemben, akinek nem szólt senki, hogy itt műsor van. Mellesleg ő az üzem szakszervezeti vezetője, valamint a Bábelnai Gárda önvédelmi jellegű tömörülés vezetője is. Kifejezetten nem hiányzott Zoltánnak, hogy itt legyen. Azonban, hogy Zoltán szavaival éljünk: „a show viszont mászt gó án”, azaz a direkt kritikai közeg sem tántorítja el a lelkes személyzetist, hogy átadja a kosarát.

 

április 30. 18.00

Májusfa állítás a büki civil szervezetekkel

Közreműködik: Ungaresca Táncegyüttes, Boglya Népzenei Együttes

helyszín: Bük, Koczán-ház, Széchenyi u. 42.

 

április 30. 18.00

Bikini koncert

vendég: Belmondo

Utcabál a West zenekarral

Ingyenes!

helyszín: Büki MSK Atriuma

 

május 1. 09.00

10. Büki Futónap

helyszín: Bük, Sportcentrum

 

május 1. 14.00

Büki Majális

16.00 Nyári tündérkert – zenés mesejáték

17.00 Holdvilágos éjszakán – örökzöld slágerek a Pódium Színház előadásában

18.00 Mosoly Táncsoport műsora

19.00 DryParsley zenekar koncertje

 

A programok ideje alatt kirakodóvásár, büfé, légvár, kézműves foglalkozás, fajátékok, arcfestés és még sok minden más várja az érdeklődőket!

A rendezvényeken való részvétel díjtalan!

 

Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés