BÜK VÁROS BORA VÁLASZTÁS, BORVACSORA
A büki Gyógy-Bor Napok keretében évente megválasztják Bük város borát. A tavalyi évben megtört a vörös borok uralma, egy somlói fehér bort választottak város borának. Vajon visszatér e a vörös borok korszaka, vagy ismét fehér bort választanak? A szakmai zsűri a város borát, a társadalmi zsűri a fesztivál borát választotta meg. Mindkét zsűri ugyanabból a 17 fajta borból választhatott, amelyet a IX. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál vendégei is megkóstolhatnak a boros standokon. Tóth Béla irányításával, a kőszegi borbarát hölgyek segítségével, közjegyző jelenlétében történt az értékelés. A zsűri tagok úgynevezett vakpróba alapján, a borok eredete nélkül pontoztak.
A szakmai zsűri elnöke Szommer Ildikó a Savaria Karnevál igazgatója volt, aki elmondta, hogy a zsűri döntése alapján Bük város borának a kőszegi Tóth borpincészet Chardonay borát választották.
A társadalmi zsűri feladata volt a fesztivál borának kiválasztása. Spielenberg Andrea a büki turisztikai egyesület elnök asszony volt a zsűri elnöke tájékoztatása alapján 2014-ben a IX. Gyógy-Bor Napok és Büki Gasztrofesztivál bora a kőszegi Tóth pincészet Cabernet Sauvignon bora lett.
Kedd este a büki Auróra Étterem volt a házigazdája a fesztivál indító rendezvénynek, egy borvacsorának. A Wunderlich Alajos nevével fémjelzett villányi pincészet mutatta be bor kínálatát. A finom borokhoz az Auróra tulajdonosai, szakácsai különleges ételsort állítottak össze, elsősorban vasi ízekkel.