Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

Ami a strandtáskából nem hiányozhat

Néhány könnyed vagy éppen izgalmas, netán szívszorító, de érdekes könyvet ajánlunk most Önnek a nyári pihenéséhez.  Érdemes ott lapulniuk a strandtáska mélyén. Lazítson a büki könyvtár ajánlásával!

E Lockhart: A hazudósok : izgalmas, gyönyörű és félelmetesen okos

A történet szereplője egy gyönyörű és előkelő család. Egy magánsziget. Egy ragyogó lány, akinek baja esett. Egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi. Egy négyfős baráti kör – a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz. Egy forradalom. Egy baleset. Egy titok. Hazugságok hazugságok hátán. Igaz szerelem. Az igazság.

Paula Hawkins: A lány a vonaton

Ebben  a történetben csak fokozódik és fokozódik a feszültség. Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra és minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, ám lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad. Meglátják, sokkal több ő, mint egy lány a vonaton.

Emily Giffin:  Szívügyek

A Szívügyeket az írónő egyik legjobb és pszichológiailag legmélyebb regényének tartják. Hősét, Valerie-t késő este egy telefon riasztja fel. Hatéves kisfiát baleset érte: egy szülinapon beleesett a tűzbe, és súlyos égési sérüléseket szenvedett. Tessa a hetedik házassági évfordulóját ünnepelné egy étteremben, azonban plasztikai sebész férjét behívják a kórházba: egy kisfiút hoztak be súlyos égési sérülésekkel. Ezen az estén Valerie és Tessa sorsa, ha nem is örökre, de összekapcsolódik.

Nicholas Spark: Hosszú utazás

Ira Levinson egy hideg téli reggelen balesetet szenved. A kilencvenegy éves, rákbeteg férfi a lassan behavazódó autóban kényszerülne szembenézni a halállal, ha imádott felesége, Ruth nem sietne a segítségére. Az asszony kilenc éve meghalt, ám Ira valósággal úgy érzi, Ruth még mindig mellette van, és ez arra készteti, hogy felelevenítse egy nem mindennapi szerelem történetét. Sophia művészettörténetet tanul a Wake Forest Főiskolán, és életében először – baráti unszolásra – részt vesz egy rodeón. Itt ismerkedik meg Luke Collinsszal, az egyik rodeóssal, és a két fiatal között hamarosan szerelem szövődik. A sors úgy hozza, hogy a két pár története különös módon egybefonódik, és az események innentől kezdve nem várt fordulatot vesznek.

Sophie Hannah: Elnémult babaszobák

Egy napon Fliss Benson, tévéproducer névtelen levelet kap. A borítékban egy kis kártyát talál, amelyen négyszer négyes sorokba rendezve tizenhat szám áll. Fogalma sincs arról, hogy ezek a számok mit jelenthetnek. Szintén aznap értesül arról, hogy egy olyan dokumentumfilm elkészítésében kérik a segítségét, amely az igazságszolgáltatással való visszaélésről szól, és amely kapcsán bölcsőhalálban elhunyt csecsemők anyját vádolták gyilkossággal. A dokumentumfilm három nő: Helen Yardley, Sarah Jaggard és Rachel Hine történetét dolgozza fel. Fliss úgy tervezi, hogy ez lesz az utolsó projekt, amit elvállal. Ekkor azonban Helen Yardleyt holtan találják otthonában, zsebében egy kártyával, amelyen négyszer négyes sorokba rendezve tizenhat szám áll...

 



Forrás: Büki Művelődési- és Sportközpont, Könyvtár

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés