Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

A SOK-SZÍN-PAD ORSZÁGOS ARANYA

A sötét huszár elismerést hozott Büknek

2014 november 21-én délután mutatta be a Sok-szín-pad Társulat Adácson a XVIII. Országos Falusi Színjátszó Találkozó – VI. Kárpát-medencei Színjátszó Találkozón Török Rezső – A sötét huszár című furcsa kis játékát.

Ahogy a másnapi szakmai értékelésen megtudtuk, Török Rezső néhány éve tűnt fel ismét a színpadon, legismertebb darabjai a Viaszkvirág, és a Testamentom, amelyhez előszeretettel nyúlnak az amatőr színjátszó csoportok. Török Rezső nagyon termékeny író volt, számtalan színpadi műve került feldolgozásra, még amellett is, hogy sokan nem szerették, mert fricskát mutatott az akkori társadalomnak. A sötét huszár is az 1930-as évekre jellemző problémákat feszeget, persze oly módon, hogy az inkább szórakoztató, mint elgondolkodtató.

A Sötét huszárt a közönség a VI. Sok-Szín-Feszten láthatta, minősítő fesztiválon először mérettettük meg a darabot, de az mindjárt „bearanyozta” a Társulatot. A szakmai zsűri az előadást – Regős János, a Magyar Színjátékos Szövetség elnökének szavaival élve – csillagos ötösre értékelte, és méltónak tartotta az arany minősítésre. Tóth Zsuzsanna a Magyar Művelődési Intézet főosztályvezetője szerint a darab dinamikája, a főszereplők összhangja volt az, ami miatt kiváló előadást láthatott a közönség.

Ezért ne is feledkezzünk meg a játszókról, első sorban a két főszereplőről, akik a vállukon vitték az előadást.

Özvegy Horváth Mihálynét Kabay Ágnes alakította, a nagyon nősülni akaró huszárt Horváth Máté, a kerítő Trattner János kocsmáros szerepe rám, Nika Róbertre szállt, a sürgő-forgó pincérkisasszony Marit Firisz Anita játszotta, és volt egy remek kelempájszmadarunk Takács Olivér. Ezt az előadást idén már nem láthatják tőlünk, de december 21-én, advent 4. vasárnapján egy új előadással jelentkezünk. 

 

Szerző: nikarobi

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés