Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

A Bük könyv bemutatója

A Szülőföld Kiadó Magyarország Kincsestára sorozatában egy új könyv jelent meg Bük címmel. A könyv bemutatóján megtelt a művelődési központ terme, sokan érdeklődtek a könyv iránt.

Tóth Tamás intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. A könyv alcíme: Kincsek, értékek, hagyományok Bükön. Amikor Bükön létrejött az Értéktár bizottság, akkor kezdték számba venni a település értékeit. Ez a bizottság egy kicsit másképp indult a munkával, mert a munka során elsősorban a helyi még meglévő értékeket vették számba. Ez a munka volt a könyv kiinduló pontja. A könyv egy közösségi munka eredménye,

Jó Vas megyeiként Bükre érkezni- mondta dr. Kondora Bálint a megyei közgyűlés alelnöke. – Több kötetet is ajánlottam már a közönségnek a Szülőföld Kiadó Magyarország kincsestára sorozatból, de az a könyv különleges. Ez egy vastag könyv, tele értékes tartalommal, gyönyörű képekkel. Annyi érték van ebben a viszonylag kisebb városban, hogy valóban meg lehet tölteni ezt a könyvet. Bük is egy ékkő a megyei kincses ládában, amelyet féltve őrzünk. Két dolgot tehetünk vele: az egyik az, hogy megóvjuk, elrejtjük mások elől, nehogy mások is meglássák ezt az értéket, a másik az, hogy megmutatjuk a világnak, hogy milyen kincs van a mi ládánkban. A Bük könyv teljes körű áttekintést ad a településről, annak mai életéről. Érdekes lesz majd 10-20-30 év múlva beletekinteni a könyvbe és összehasonlítani, hogy mi változott.

Egy folyamat eredménye ez a könyv. A települési értéktár bizottságok létrehozása volt az egyik forrása a műnek. A büki fürdőkultúra például ma már a megyei értéktár egy része.

Igyekeztünk az előző években is folyamatosan fotóztatni a város eseményeit épített értékeit. Kialakult egy szép állomány. Kaptunk egy 800.000 forintos támogatást a helyi értéktár pályázaton. Ezt a támogatást használtuk fel a könyv kiadásához. Böcskör Katalin tanárnőt kérte fel kiadó a könyv szövegének megírását. Az idegenforgalmi részt Horváth Lívia, a kulturális részt Tóth Tamás írta. A fotókat Büki László és Csepregi Tibor készítette. Többször kellett egyeztetni az anyagot, hogy egységes szemléletű legyen. A könyv három nyelven jelent meg, mert a külföldi turisták is forgathatják a könyvet. A Büki Gyógyfürdő  Zrt. is vásárolt belőle 200 darabot. Jó szívvel tudom ajánlani a könyvet ajándékozásra is, mert a könyv színes, érdekes.

Böcskör Katalin arról beszélt, hogy a könyv anyagának összeállításában hasznos segítség volt Szabó József és dr. Gyurácz Ferenc korábbi Bükről szóló munkája. A legnagyobb kihívás az volt, hogy el kellett igazodni az óriási információs tengerben. Egy informatív, mai kötetet hoztunk létre, amelyet a nagyon jó érzékkel készített és válogatott fotók tesznek kinccsé. Abban reménykedünk, hogy a büki lakosok, a turisták, de még az iskolás gyerekek is szívesen forgatják majd a könyv lapjait.

A résztvevők ezután a jelenlévő szerzőkkel dedikáltatta a Szülőföld Kiadó egyik legszebb könyvét.

 

Szerző: varga

Kapcsolódó galéria:
Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés