Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

20 éves a Répcementi Férfikar

Június 3-án szombaton tartotta a férfikar jubileumi hangversenyét a művelődési ház színháztermében. 1997-ben Rajnai Gábor és Sárosi Orsolya vezetésével alakult meg a kórus, 2007-től pedig Szijj Ferenc a karvezető. Mindvégig számíthattak a büki önkormányzat és a művelődési központ segítő támogatására. Repertoárjuk gazdag: népdal-összeállítások, népies bordalok, a zeneirodalom kórusmuzsikája mellett népszerű művek feldolgozásait is éneklik. Előszeretettel lépnek fel falunapi rendezvényeken, liturgikus eseményeken, kulturális bemutatókon.

A kórus szakmai körökben is ismert, több alkalommal mérették meg már magukat szakmai zsűri által is. 2009-ben a VIII. Vass Lajos Népzenei Verseny sümegi regionális elődöntőjén  ezüst, 2016-ban pedig a VI. Nyugdíjas Ki mit tud? országos döntőjén Harkányban arany minősítést szereztek. Saját honlapjuk is van, és jó néhány felvételük, valamint egy videoklipjük megtalálható a You Tube videoportálon is. Házi kivitelezésben még nagylemezt is készítettek, amelynek címe a földi halandók évezredes óhaját fejezi ki: Da bibere! Magyarul: Adj innom!

2012-ben elkészült 2. albumuk az „Alkonyóra” címet kapta – a karvezető szerint nem véletlenül, hiszen a kórustagok életkora  az 50 év és az „örök üdvösség” közé tehető.

A jubileumi hangversenyen név szerint megemlékeztek az elhunyt kórustagokról (sajnos már 9-en nem élnek), s azokról is, akik valamilyen okból abbahagyták az éneklést.

Vendégkórusokat is hívtak, így fellépett a Bői Női Kar, a Danica horvát kórus, a Vassurányi Dalkör és a Clemens madrigálkórus. Hívták a Büki Női Kar Egyesületet is, ők azonban ezen a napon nem tudtak szerepelni, de képviselőik természetesen köszöntötték a férfikart.

A kórus munkája, sikerei elismeréseként Vas Megye Önkormányzata elnökének, Majthényi Lászlónak elismerő oklevelét vehette át, a büki önkormányzat nevében dr. Németh Sándor polgármester, a művelődési központ nevében  pedig Tóth Tamás intézményvezető oklevelet és emékplakettet adott át a kórustagoknak. A meghívott kórusok is ajándékkal kedveskedtek.

Kodály Zoltán mondta egykor: „Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes!” – ez lehetett a mottója is a délutánnak, s ezért is hangzott fel a hangverseny fináléjában valamennyi szereplő, énekes előadásában Dés László: A zene az kell c. szerzeménye a Valahol Európában c. musicalből. Vastapssal fogadta a közönség a dalt, nem először ezen a délutánon.

A hangversenyt fogadás és baráti beszélgetés zárta a művelődési ház tanácstermében.

 

                                                                                                          Galambos Ferencné

 

 

Vissza a kategória oldalra

» Március 15-ei ünnepi megemlékezés | 2024. 03. 06.

» 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC 67. ÉVFORDULÓJA (2023. október 23. 14.00) | 2023. 10. 20.

» 15. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál | 2023. 07. 17.

» Lakossági fórum HÉSZ módosítás témában | 2023. 04. 04.

» Büki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása 2022. október 15-én | 2022. 10. 13.

» Lakossági kérdőív Bük Város Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról | 2022. 03. 09.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés