Menu
Eseménynaptár
« »
» Aktuális események  
Hirdetés

VISSZATEKINTÉS 2014-RE – OKTÓBER, NOVEMBER, DECEMBER

Az év végén érdemes visszatekinteni az elmúlt év történéseire. Emlékeztetőül belelapozunk a búcsúzó év elmúlt pillanataiba.

Az önkormányzati választások eredményeként a város polgármesterének Németh Sándort választották meg 1076 szavazattal. A képviselőtestületbe választották : Baranyai Róbert, Giczi Nikoletta, Németh Violetta, Patthy Sándor, Pócza Csaba, Taródi Lajos képviselőket.

Megalakult a képviselőtestület. Baranyai Róbertet alpolgármesterré választották. A Pénzügyi, Turisztikai és Városfejlesztési Bizottság elnöke Németh Violetta, a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság elnöke Giczi Nikoletta, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke Taródi Lajos lett.

Az 1956-os forradalom 58. évfordulóján szervezett városi ünnepség szónoka Trokán Péter, a Weöres Sándor Színház Jászai Mari-díjas színésze volt. Az ünnepi műsort a színház művészei adták.

Újabb sajtó utat szervezett Bükre a helyi turisztikai szervezet. Megismerkedtek a gyógyfürdő szolgáltatásaival, a Danubius Szállodával, a büki geocaching pontokkal, helyi termékekkel.

Hatodik alkalommal rendezték meg Bükön a Sok-Szín-Fesztet, a Sok-Szín-Pad büki társulat szervezésében. Az idei évben Szombathelyről, Vasvárról, Nickről, Veszprémből, Zsiráról fogadtak vendég csoportokat.

Sikeres birkózó versenyt rendezett a Büki Birkózó Club. Aranyérmes lett Ambrus Viktória, Csonka Klaudia, Varga Dorottya, Kovács Félix, Szakács Gergő, Varga Kristóf.

Országos balneológiai nagygyűlésnek adott ott hont a Büki Gyógyfürdő Zrt. A rendezvényen részt vett a közelmúltban a turisztikáért felelős helyettes államtitkár Ruszinkó Ádám.

Jó ütemben halad a Marx utca felújítása. A közművek lekerültek a föld alá, elkészült az út és a parkolók beton alapja, a vastag bitumen réteg. Tavaszra maradt a felső, kopó réteg kialakítása.

Nagy érdeklődéssel várt könyv bemutatója volt Büki Attila költőnek. Az önkormányzat és a Magyar Nyugat Könyvkiadó Csavarvonal címmel adta ki a költő újabb verses kötetét.

Ünnepi koncerttel ünnepelte megalakulását a Büki Női Kar. A 20 éves évfordulón nagyon szépen szólt a kórus. Vendégként szerepelt a Madrigál Kórus, és a Répcementi Férfikar.

November végén a Sok-Szín-Pad Társulat Adácson, az országos minősítő fesztiválon A sötét huszár című darabjával arany minősítést kapott.

A Mikulás az idén is meglátogatta az óvodásokat és az iskolásokat, de járt azoknál a családoknál is, akik kérték jószolgálatát.

A BTK női kézilabda csapata az ősz folyamán ismét kiválóan teljesített. Az NB II.-ben saját csoportjukban a második helyen zártak. A labdarugók a megyei I. osztályban az utolsó helyen zárták azévet.

Az Atriumban rendezte meg a Művelődési és Sportközpont, Könyvtár az idei adventi rendezvényeket. A feldíszített téren felállították az elárusító faházikókat is. Mind a négy adventi gyertyagyújtás köré színvonalas műsorokat szerveztek.

Sportkarácsonyt szervezett a Büki Birkózó Club. Az egymás közti ügyességi versenyekben a többi helyi sportklubot is bevonták. A rendezvény sztárvendége Kasza Tibi volt.

Lejárt a vezetőség mandátuma, közgyűlést tartott a Büki Testedzők Köre. A közgyűlés Galamb Orsolyát választotta meg elnöknek, Schmidt László és Szabó Róbert lettek az alelnökök.

Az önkormányzat – mint már évek óta – az idén is köszöntötte egy kisműsorral, vendéglátással a büki 70 év felettieket és a nyugdíjas köztisztviselőket, közalkalmazottakat.

HHatodik éve, hogy Taródi Lajos kezdeményezésére szeretet sátorral fogadják karácsony előtt a bükieket. Az idei évben már több, mint száz adományozósegítette a munkájukat.

Teltházas volt a karácsony és a szilveszter a bükfürdői szállodákban.  A szállodák vezetői pozitívan nyilatkoztak az idei év vendég számairól.

Elbúcsúzott a Büki Újság felelős szerkesztője. Tömböly Ágnes öt évig volt az újság szerkesztője, de új munkaköre már nem teszi lehetővé a további közös munkát.

Szerző: varga
Vissza a kategória oldalra

» Büki Iparos Bál 2024 | 2024. 01. 09.

» Adventi hét Bükfürdőn a Termál téren december 15-16. és 18-21. között | 2023. 12. 11.

» Gyereknap Bükfürdőn 2023. május 28-án! | 2023. 05. 22.

» Tisztítsuk meg együtt a várost! | 2023. 03. 22.

» Kincstári ügyintézés helyben | 2022. 11. 07.

» Népszámlálás 2022 | 2022. 10. 11.

» Archívum

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja Önt, mely minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt. A 14 hektáron fekvő fürdő igazi fürdőkomplexum, 32 medencével, több mint 5200 m2 vízfelülettel várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat.

» TOVÁBBI HÍREK A FÜRDŐRŐL
Büki időjárás
booked.net
» Részletes időjárás
Valuta árfolyamok
» További árfolyamok Befektetési lehetőségek Büki közvilágítás hiba bejelentéseA nők társadalmi elfogadottságának elősegítése a répcementi turizmusban (EFOP-1.2.9-17-2017-00038)
Hirdetés
E-Ügyintézés